Antwerpse haven gaat voor ‘Zero Pellet Loss’

Op 10 oktober 2017 heeft de Antwerpse havengemeenschap een unieke samenwerking tussen industrie, logistiek en transport ondertekend om plastic korrels (of ‘pellets’) in het milieu te vermijden. 

In het kader van Operation Clean Sweep © lanceert dit samenwerkingsverband het ‘Zero Pellet Loss’ project. Antwerpen is daarmee de eerste haven in Europa die het verlies van pellets tot het absolute minimum wil herleiden. Daarvoor wil men alle spelers uit de ‘polymeren’-keten intensiever laten samenwerken. Wekelijkse monitoringacties moeten een beter beeld geven van de plaatsen waar er vervuiling optreedt. Zo kan een incidentenmanager de oorzaken aanpakken. De verschillende deelnemers delen de kosten onderling.

Met het ‘Zero Pellet Loss’ project wil de Antwerpse havengemeenschap mee invulling geven aan de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Ontdek meer over de 'sustainability awards' van de Antwerpse havengemeenschap op deze site.  

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
23 oktober 2017
Terug naar boven
Terug naar boven