Antwerps provinciebestuur testte innovatieve schoonmaakmethode met micro-organismen

hygiënische beschermhoesjes voor schoenen

BioOrg, een bedrijf gelegen in Niel aan het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen, voerde onderzoek uit naar schoonmaken met micro-organismen. Het moet een duurzaam alternatief worden voor schoonmaken met chemische poetsproducten. Het Antwerps provinciebestuur testte gedurende een halfjaar de innovatieve schoonmaakmethode uit op één verdieping.

Geslaagde proefperiode

De schoonmaakresultaten waren op de verdieping van het het PaS, de tijdelijke huisvesting van het provinciebestuur, beter dan met klassieke schoonmaak.

 “We merken enkele duidelijke verbeteringen ten opzichte van de klassieke schoonmaakmethode. En het is gezonder en milieuvriendelijker”, stelt Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Logistiek en Innovatie. “Vooral de secundaire effecten naar stofhechting, glazenwas en periodieke schoonmaak geven de doorslag.”

Positief voor arbeidsveiligheid

Schoonmaken met micro-organismen heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar blijkbaar ook op de schoonmaakploeg.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé: “We stellen vast dat deze manier van schoonmaken de arbeidsveiligheid aanzienlijk ten goede komt.”

Deze manier van schoonmaken zou globaal genomen net iets goedkoper zijn dan klassieke schoonmaak. Alleen is communicatie noodzakelijk. Er heersen bij medewerkers immers nog vooroordelen over het verstuiven van micro-organismes in de kantoorruimtes.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
21 augustus 2017
Terug naar boven
Terug naar boven