een man maakt plannen

5 dingen die MVO Vlaanderen voor jou kan doen

MVO Vlaanderen helpt kleine en grote ondernemingen om maatschappelijk verantwoord te werken. We bieden daartoe een heleboel tools aan die voor elke soort onderneming een meerwaarde kunnen zijn.

Hier zijn enkele manieren waarop MVO Vlaanderen jouw organisatie kan helpen om mooie ideeën om te zetten in praktijk.

1. Adviseren

Je hoeft er met jouw onderneming niet alleen voor te staan. MVO Vlaanderen geeft je daarom de kans om advies te vragen bij verschillende netwerken en adviseurs. Je kunt de volledige lijst van mogelijke partners raadplegen of aangeven op welk specifiek vlak  je advies wil en/of binnen welke sector.

2. Inspireren

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets dat je actief doet. MVO Vlaanderen verzamelt daarom constant getuigenissen en verhalen van verschillende soorten ondernemingen over hun werking.

Je kunt kijken en vergelijken hoe gelijkaardige ondernemingen te werk gaan of misschien kan je wel inspiratie vinden bij bedrijven in een totaal verschillende sector.

Op de website kan je ook columns en artikels lezen over uiteenlopende onderwerpen zoals deze kritische blik op de circulaire economie of dit pleidooi voor constante ontwikkeling op de werkvloer.

man tekent op een whiteboard

3. Analyseren

MVO Vlaanderen reikt jou de instrumenten aan om informatie en inspiratie om te zetten in concrete plannen. Je kan zelf meteen aan de slag met de Sustatool, waar je een analyse maakt van je onderneming en leert hoe je mogelijkheden kunt omzetten in acties en deze ook kunt opvolgen. Of gebruik de MVO-scan om op een uur tijd al te weten hoe je onderneming scoort op duurzaamheid.

4. Personaliseren

Elke onderneming is anders. MVO Vlaanderen besteedt daarom veel aandacht aan de unieke uitdagingen die je met jouw type onderneming tegenkomt. Je kan daarom op de website van MVO Vlaanderen een persoonlijke infobundel samenstellen en downloaden.

Door je te registreren op de website krijg je de kans om je eigen verhaal of duurzaamheidsverslag te delen om zo andere ondernemingen te inspireren en met hen in dialoog te gaan.

5. Informeren

Op de website van MVO Vlaanderen vind je toegankelijke informatie over alles wat maatschappelijk verantwoord ondernemen inhoudt. Je kunt er artikels lezen over uiteenlopende thema’s zoals werkbaarheid, duurzaam materiaalgebruik en circulaire economie.

We schenken uitgebreid aandacht aan de unieke uitdagingen waar verschillende sectoren mee te maken hebben zoals energieverbruik in de horeca, een duurzaam HR-beleid in de consultancy sector of afvalstromen in de bouwsector.

 

Bij MVO Vlaanderen wemelt het zoals je ziet van informatie, instrumenten en inspiratie op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor elk soort onderneming heeft MVO Vlaanderen wel iets te bieden en dit steeds op maat. Neem dus zeker eens een kijkje en laat ons weten hoe we jou en je onderneming kunnen helpen.

 

 

 

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
2 april 2021
Terug naar boven
Terug naar boven