zonnepanelen op staander in de weide

150 zonnepanelen krijgen tweede leven op dak politiezone

In de politiezone CARMA (As, Bocholt, Bree, Genk, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Oudsbergen, Zutendaal) kreeg een tweede gebouw onlangs zonnepanelen op het dak. Bijzonder is dat het om een gerecupereerde installatie gaat.

De 150 fotovoltaïsche panelen hebben een capaciteit van 36 kilowatt. Dit komt overeen met een jaarlijkse groene stroomproductie van 30.625 kWh. De zonnepanelen laten het jaarlijks elektriciteitsverbruik van politiezone CARMA met bijna 30% dalen. Daarnaast verminderen ze er de CO₂-uitstoot met 12 ton per jaar.

Wat dit project bijzonder maakt, is het feit dat het om een gerecupereerde installatie gaat. De zonnepanelen hebben dus een tweede leven gekregen. Ze werden in 2012 geïnstalleerd op het dak van een ander bedrijfsgebouw.

Toen het bedrijf verhuisde, heeft ENGIE Cofely de volledige zonnepaneleninstallatie gerecupereerd en integraal geïnstalleerd op het dak van het politiekantoor in Genk, weliswaar met nieuwe bekabeling. Op deze manier blijven voor CARMA de groene stroomcertificaten voor de installatie behouden tot 2032. Het project past in de ambitie van CARMA om een steeds duurzamere koers te varen.

Met deze nieuwe installatie in Genk heeft politiezone CARMA nu in totaal meer dan 400 zonnepanelen op twee verschillende daken. Op het dak van het politiekantoor in Bree werd in 2017 al een zonnepaneleninstallatie geplaatst met een capaciteit van 65 kilowatt.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
4 maart 2019
Terug naar boven
Terug naar boven