jeans

‘Fashion x FSC’ project

Het gebruik van textielvezels op basis van hout binnen de mondiale textiel- en mode-industrie zit in de lift.

Dergelijke 'man-made cellulosic fibres' (MMCFs) kunnen een milieuvriendelijk alternatief zijn voor synthetische materialen, op voorwaarde dat ze afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen.

Het FSC-keurmerk kan hiervoor garanties bieden. Een heel aantal bedrijven heeft ondertussen ook al stappen gezet op vlak van FSC-gelabelde textielproducten en/of certificering binnen hun productieketen.

‘Fashion x FSC’ project

Onder leiding van FSC Denemarken ging eerder dit jaar het ‘Fashion x FSC’ project van start. Dat is een gecoördineerde aanpak tussen FSC International en diverse nationale kantoren om samen met partners uit de brede textiel- en modesector het aanbod FSC-gecertificeerde textielproducten te vergroten.

Ook FSC België is actief binnen dit project, waarbij er vooral ingezet wordt op sensibilisatie en informatieverstrekking naar Belgische bedrijven rond de mogelijkheden op vlak van FSC-labeling en FSC-certificering in de betrokken sectoren (mode, textiel, technisch textiel, …).

Doel van het project is om de mode-industrie te betrekken, om samen met diverse actoren uit de sector de vraag naar FSC-gecertificeerde viscose - maar bijvoorbeeld ook natuurrubber - te vergroten. Geïnteresseerde bedrijven kunnen informatie en ondersteuning op maat krijgen rond het werken met FSC-gecertificeerde textielvezels of latex en FSC Chain of Custody certificering in hun supply chain.

Via het project wil FSC op internationaal niveau ook meer kennis opdoen van deze sector om waar nodig de aanpak en dienstverlening aan te passen en/of te verfijnen.

Oproep

Ben je als Belgisch bedrijf actief in de textiel en/of modesector? En heb je vrijblijvend interesse in de mogelijkheden van dit project voor jouw organisatie? Laat het ons weten!

Geïnteresseerde bedrijven kunnen ook bij FSC België terecht voor meer diepgaande informatie rond FSC-certificering in hun toeleveringsketen, of rond het behalen van een FSC-licentie of Chain of Custody certificaat binnen de eigen organisatie.

In het kader van het project organiseert FSC België op 19 december 2022 (10-12u, Leuven) een gratis infosessie. Ook een individueel contact en/of een ondersteuning op maat behoren tot de mogelijkheden wanneer dit wenselijk blijkt.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
21 oktober 2022
Terug naar boven
Terug naar boven