Horizons: ontwikkelingstool voor duurzaamheids- en innovatiestrategie

Binnen welke ecologische grenzen moet een organisatie blijven in een duurzame economie en wat zijn de sociale voorwaarden? Horizons is een praktische tool om de huidige trends en uitdagingen te koppelen aan marktopportuniteiten voor innovatieve oplossingen.

Het model van Horizons bestaat uit drie ringen:

  • de buitenste ring toont de ecologische grenzen van een gezonde planeet
  • de middelste ring toont de sociale en politieke instellingen die een samenleving laten bloeien
  • de binnenste ring toont de basisbehoeften van de mens om te kunnen overleven.

Elke onderwerp uitgelicht

Organisaties die deze onderwerpen en hun trends begrijpen, kunnen daardoor hun organisatie of bedrijf beter voorbereiden op een (duurzame) toekomst.

Daarom presenteert Horizons elk onderwerp ook afzonderlijk als een ‘card’. Deze bevat een toelichting over waarom het belangrijk is en suggereert hoe organisaties hierop kunnen inspelen. Deze suggesties zijn onderverdeeld in acties die ‘moeten’, ‘best zouden’ en ‘kunnen’ uitgevoerd worden. Rapporten en video’s met key facts en praktijkvoorbeelden staven het model.

Horizons moet organisaties in staat stellen om een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen, commerciële beslissingen te nemen en nieuwe innovaties te ontwikkelen. Horizons is gebaseerd op het Sustainable Economy Framework (SEF). Het werd ontwikkeld en getest door Forum for the Future, de Technology Strategy Board en Aviva Investors.

Klik hier voor het instrument.