campagnebeeld Trajecten MVO

Word MVO-trainer via gratis opleiding

14 november 2017 9:00 tot 16:0016 november 2017 9:00 tot 16:00

Traject MVO biedt via drie opleidingsmomenten een volledig actiegericht traject voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

De MVO-scan is de basis voor de opleiding. Het resultaat van Traject MVO is een concreet MVO-actieplan voor de deelnemende organisatie. Een uitgebreide beschrijving van Traject MVO is terug te vinden op www.mvovlaanderen.be/traject-mvo .

Sinds september 2016 werd Traject MVO op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel georganiseerd, met telkens heel wat respons. 

Verder bouwend op dit succes vinden in april 2017 train-the-trainer opleidingsmomenten plaats. Wil u ook Traject MVO organiseren en de MVO-scan toepassen? Lees dan verder!

Doelgroep

Deze training wil zoveel mogelijk intermediaire spelers  opleiden om met Traject MVO en de MVO-scan aan de slag te gaan, om zo zelf hun eigen doelgroep te begeleiden. Intermediairen kunnen zijn: sectorverantwoordelijken, trainers, consultants, leerkrachten,...

Ervaring met duurzaamheid is geen vereiste, maar een basiskennis over MVO of duurzaamheid is een pluspunt.

Naargelang u zelf reeds deelnam aan Traject MVO of niet, neemt u deel aan één van de workshops:

Workshop A:

  • U nam nog niet deel aan Traject MVO
  • De workshop is als het ware een miniversie van Traject MVO. De structuur en inhoud van Traject MVO en de MVO-scan wordt in detail bekeken.

OF

Workshop B:

  • U nam zelf reeds deel aan Traject MVO en kent dus reeds de opbouw van de opleiding en hoe u met de MVO-scan aan de slag kan gaan.
  • Deze workshop richt zich op een inhoudelijke verdieping van de materie. Je leert bepaalde dilemma’s of uitdagingen beter inschatten en toelichten, hoe in te spelen op vragen van deelnemers en specifieke training methodes.

Vijf goede redenen om deel te nemen

  • U leert een MVO-opleiding en –instrument gebruiken om je eigen doelgroep te helpen MVO in de praktijk te zetten;
  • U past de meest recente internationaal aanvaarde richtlijnen en kennis inzake MVO toe;
  • U ontvangt alle materiaal (slides, werkdocumenten) om de opleiding te organiseren. U kunt daarbij steeds terugvallen op de Traject MVO handleiding. Deze geeft praktische en inhoudelijke tips om van uw training een succes te maken;
  • Zowel deze opleiding als de instrumenten (Traject MVO en MVO-scan) zijn gratis;
  • U kunt rekenen op de steun van ervaren experten en coaches rond duurzaamheid.
Vlaamse Overheid Herman Teirlinckgebouw - zaal Joseph Poulaert
Havenlaan 88 Workshop A
1000 Brussel
België
Vlaamse Overheid Herman Teirlinckgebouw - zaal Léon Stynen
Havenlaan 88 Workshop B
1000 Brussel
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
MVO Vlaanderen
Terug naar boven