campagnebeeld ceday

Webinar - EU-actieplan circulaire economie: Waar moet Vlaanderen op inzetten?

21 januari 2021 9:30 tot 11:20

De Minaraad en VLEVA u graag uit voor een webinar over het Europese Actieplan Circulaire Economie, als belangrijke bouwsteen van de Europese Green Deal. 

Opschaling van de circulaire economie is nodig om tegen 2050 klimaatneutraliteit te kunnen bereiken. Het actieplan bevat dan ook een agenda van 35 wetgevende en niet-wetgevende maatregelen om te komen tot een “klimaatneutrale, hulpbronnenefficiënte en concurrerende economie”.

De Commissie bracht het actieplan uit op 11 maart 2020; aan de vooravond van de algemene lockdown. Nu de Europese Raad, op 17 december 2020, over dit plan conclusies heeft aangenomen met als titel "Making the Recovery Circular and Green", is het een uitgelezen tijdstip om stil te staan bij de vraag waar Vlaanderen in dit verband moet op inzetten.

Werner Bosmans van de Europese Commissie verzorgt de keynote over het nieuwe EU-actieplan circulaire economie. Hij is policyofficer duurzame productie, producten en consumptie.  Een echte expert ter zake, want ook bij het vorige EU-actieplan circulaire economie was hij nauw betrokken.

Aansluitend krijg je een toelichting van Lieze Cloots (hoofd Internationaal Beleid OVAM) bij de opportuniteiten en uitdagingen voor het Vlaamse niveau. Zij is Belgisch piloot voor het EU actieplan circulaire economie (CE) en lid van de coördinatiegroep van het EU CE Stakeholderplatform (ECESP).

Voordien is er een korte sessie waarin je een volledige update krijgt over de prioritaire Europese klimaat- en milieudossiers door Marjan Decroos (milieu-attaché departement Omgeving/VV EU).

Prijs
gratis maar inschrijven is verplicht
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
VLEVA en de Minaraad
Terug naar boven