bedrijfsgevel glas bomen

Webinar - Duurzaam wonen: Welke verbeteringen beoogt de Commissie rond energie- en materialenprestaties van gebouwen?

25 januari 2022 9:30 tot 11:30

Minaraad en VLEVA nodigen je uit voor een webinar waarin zowel het recente voorstel voor herziening van de richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD) als het nakende voorstel voor herziening van de verordening bouwproducten aan bod komen.

Met deze herzieningen wil de Europese Commissie bijdragen tot het doel het gebouwenpark tegen 2050 CO2-vrij maken. Hiertoe brengt ze de regels voor bouwproducten en de energieprestatie van gebouwen in overeenstemming met de Europese Green Deal. De herziening van de verordening bouwproducten hangt ook samen met het Europese Actieplan Circulaire Economie. De bijgestelde verordening zal voorzien in een kader voor milieu- en circulariteitseisen voor bouwproducten en op die manier bijdragen aan een grotere energie- en materiaalefficiëntie van gebouwen.

De Europese Commissie verzorgt twee keynotes. Hiervoor verwelkomen we Stefan Moser, Head of Unit bij DG Energie (Unit Gebouwen en producten) en de heer Hein Bollens, Deputy Head of Unit bij DG GROW.

Nadien volgt een presentatie rond positieve energiewijken (EnergyVille/VITO) en een rond de VVSG Inspiratiekaart Warmtezonering (VVSG-Netwerk Klimaat). Daarnaast is er nog een bijdrage van de VCB over duurzame bouwproducten en circulariteit in de bouw.

Voordien is er een korte sessie waarin je een update krijgt over de prioritaire Europese energie-, klimaat- en milieudossiers door Marjan Decroos (milieu-attaché departement Omgeving/VV EU) en Jorre De Schrijver (energie-attaché VEKA/VV EU).

Prijs
gratis maar inschrijven is verplicht
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Minaraad en VLEVA
Terug naar boven