luchtaanzicht stad

Vlaams Lanceringsevent ‘Driving Urban Transitions’ Partnerschap

23 september 2022 9:30 tot 14:00

Ben jij vanuit onderzoek, onderneming, overheid of middenveld betrokken bij de duurzame transformatie van onze steden? Wil jij mee deel uitmaken van een sterke gemeenschap rond stedelijke transformaties en meehelpen om een onderzoeks- en innovatieplatform uit te bouwen dat steden helpt om duurzamer, inclusiever en leefbaar te worden? Dan is dit lanceringsevent voor jou!

Wat is het Driving Urban Transitions-partnerschap?

Het transnationale DUT-partnerschap is opgericht in kader van het EU-kaderprogramma Horizon Europe, met als doel om stedelijke uitdagingen het hoofd te bieden. Door onderzoek en innovatie wil het partnerschap lokale besturen, bedrijven en burgers ondersteunen om wereldwijde uitdagingen en strategieën om te zetten in lokale acties.

Stedelijke transformatie een boost geven

DUT zal de stedelijke transformatie naar een duurzame toekomst met een verbeterde levenskwaliteit in steden een boost geven door de noodzakelijke vaardigheden en tools aan te reiken. Het programma focust zich hierbij op drie stedelijke transitiepaden:

  • Positive Energy Districts
  • 15-minute City
  • Circular Urban Economies

Vanuit het DUT-partnerschap worden o.a. gecofinancierde calls gelanceerd. Daarnaast werkt het partnerschap zelf ook aan het ondersteunen van capaciteitsopbouw en het vergroten van de (beleids)impact.

nog te bepalen
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
het Departement Omgeving (DOMG), het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (DEWI), het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO)
Terug naar boven