Pulse Trefdag 2016

Affiche Pulse Trefdag
27 oktober 2016 8:30 tot 17:00

Op 27 oktober brengt Pulse weer professionals samen voor een trefdag rond cultuur en transitie.

Met RE:CULTURE zoomt het dit jaar in op de circulaire samenleving en draagt het vanuit cultuur bij aan het Transitiefestival rond circulaire economie. Schrijf u alvast in en kom meer te weten over het programma.

Circulair samenleven

Kunnen we vanuit cultuur onze maatschappij radicaal omdenken door ons bij elk handelen te baseren op het circulaire principe? Afstappen van de samenleving van vandaag waar vernieuwing automatisch uitmondt in een wegwerpmentaliteit van eenmalig of kortstondig gebruik, naar een samenleving waar vernieuwing vertrekt van hergebruik, recyclage, herstelling en herbestemming? En kunnen we vanuit cultuur deze reflex van circulariteit ook verder trekken dan grondstoffen en producten?

RE:CULTURE

Een circulaire samenleving toont ook de flexibiliteit en veerkracht om gedachten en ideeën te recupereren, samenlevingsmodellen te hertekenen, ondernemen te herdefiniëren, te heroriënteren, en daarbij telkens mens, dier en landschap in rekenschap te brengen. Om zo met cultuur te bouwen aan ‘het goede leven’, aan de immateriële, niet-monetaire waarde die de samenleving doet bruisen en mensen met elkaar verbindt tot een gemeenschap.

RE:CULTURE biedt een palet aan inspirerende praktijken, lezingen, workshops en artistieke interventies rond circulair samenleven. Vanuit een culturele bril zoomen we in op wonen, economie, voeding, materialen, mobiliteit en samenleven.

de Beursschouwburg en AB 1000 Brussel
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Transitienetwerk Middenveld, Pulse Transitienetwerk Cultuur, The Shift, De Studio, Kaaitheater, Vooruit, Stuk, Buda en Stadstriënnale Hasselt/Genk
Terug naar boven