beeld postgraduaat cleantech UHasselt

Postgraduaat Cleantech Management

07 september 2017 19:00 tot 30 augustus 2018 22:00

Hoe haalt u - technisch, economisch én ecologisch - het meest uit cleantech?

Cleantech is meer dan een modewoord. Anno 2016 zijn schone technologieën een economische noodzakelijkheid. De cleantech-mogelijkheden op de markt lijken haast onbeperkt, maar welke innovatieve cleantechnologies kunnen voor uw bedrijf écht het verschil maken, op ecologisch, technisch én economisch vlak?

In het postgraduaat Cleantech Management krijgt u niet alleen een overzicht van de nieuwste state-of-the-art clean technologies. Dit nieuwe postgraduaat van Universiteit Hasselt School of Expert Education (UHasselt SEE) leert u ook op een kritische, analytische manier de juiste keuze maken, en met impact die visie vertalen naar een brede groep stakeholders.

De UHasselt SEE opleiding Cleantech Management? Dat is kennen. Kunnen. En doen.

KENNEN

De clean technologies die vandaag op de markt zijn, bieden interessante oplossingen voor heel wat uitdagingen waar bedrijven vandaag mee worstelen. Maar het is niet altijd evident om door het bos de bomen te zien. Produceer ik mijn eigen elektriciteit via zonnepanelen of warmtepompen? Vind ik economisch en ecologisch interessante alternatieven voor mijn dieselwagens of trucks? Managers, bedrijfsleiders en adviseurs hebben nood aan meer inzicht in de status, de ontwikkelingen en de vooruitzichten van de belangrijkste clean technologies, zodat ze van daaruit – kritisch en analytisch – een gefundeerde keuze kunnen maken. Een keuze, die niet alleen vanuit technisch oogpunt interessant is, maar die ook economisch rendeert. Daarnaast biedt cleantech oneindig veel nieuwe opportuniteiten voor bedrijven. Met dit UHasselt SEE postgraduaat willen we de deelnemers ook inspireren om die nieuwe inzichten, technologieën en methodes in te zetten om nieuwe zakelijke activiteiten te creëren of aan te trekken.

KUNNEN

Het postgraduaat zet je aan het rekenen wanneer het gaat over vragen zoals: Wat verwacht je op technisch vlak precies van deze groene investering? En wat is de economische impact van die beslissing? Vandaag en op lange termijn? Cleantech Management wil de deelnemers aanzetten om heel gefundeerd de juiste afwegingen te maken. Op basis van objectieve feiten en consequenties. En rekening houdend met alle risico’s en onzekerheden.

DOEN

Als je als bedrijf de kaart van cleantech trekt, moet je die visie ook uitdragen naar andere stakeholders – binnen én buiten je organisatie. Ook het engagement van je werknemers, aandeelhouders, klanten, buurtbewoners en de overheid is een belangrijke succesfactor. Hoe maak je hen warm voor dit groene verhaal? Ook daar besteden we in de opleiding ruimschoots aandacht aan.

Prijs
2.990 euro
Universiteit Hasselt
Agoralaan Gebouw D campus Diepenbeek - Lokaal Auditorium H4
3590 Diepenbeek
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Universiteit Hasselt
Terug naar boven