POLARISATIE IN HET KLIMAATDEBAT

21 november 2023 9:30 tot 14:00

Positie kiezen in tijden van wij-zij denken

In gesprekken over de klimaat- en energietransitie lijkt het vaak alsof we moeten kiezen: voor of tegen. Maar is dat het meest effectief? Hoe blijf je als organisatie strategisch werken als nuance en feiten sneuvelen?

The Good Wave en Klimaatcoalitie nodigen samen Bart Brandsma uit om op zoek te gaan naar antwoorden. 

Klimaatcommunicatie en -acties kunnen heel wat emoties losmaken. De verscheidenheid aan gevoelens ontlokt vaak frictie en polarisatie. In gesprekken over klimaat- en energietransitie lijkt het vaak alsof we moeten kiezen: voor of tegen. Maar is dat het meest effectief? Hoe voer je actie als de polarisatiedruk toeneemt? 

Welke rol neemt jouw organisatie op binnen het debat over klimaatactie? Kies je voluit voor activisme of wil je eerder extremen met elkaar verbinden? En wat is je verbinding waard met de groep die je ‘het stille midden’ zou kunnen noemen?

The Good Wave en Klimaatcoalitie nodigen samen Bart Brandsma uit voor een interactieve sessie rond polarisatie & klimaat. 

Tijdens deze workshop gaat Bart Brandsma samen met jou op zoek naar antwoorden. Hij zoomt in op de werking van polarisatie. Na een korte introductie ga je concreet aan de slag met de ‘polarisatiekaart’ van je eigen organisatie.

 

VOOR WIE?

Werk jij voor een organisatie die anderen wil mobiliseren voor het klimaat? Werk je binnen die organisatie rond strategische communicatie of actie? En kan je een impact hebben op de strategie of het beleid van je organisatie? Dan is deze Wavemaker sessie iets voor jou!

 

TOEGANKELIJKHEID

De locatie is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Prijs
Gratis
Wereldhuis
Hugo Verrieststraat 22
Roeselare
België