LifeCycles

beeld LifeCycles
28 september 2022 9:00 tot 30 september 2022 17:00

LifeCycles is een 3-daags festival van inspiratie en innovatie. De focus ligt op architectuur en project- en stadsontwikkeling.

Het LifeCycles-programma is opgebouwd rond zes onderwerpen:

  • de levenscyclus van een stad
  • architectuur
  • constructie
  • omgeving
  • gemeenschap
  • en technologie.

Elk van deze onderwerpen is sterk aan verandering en innovatie onderhevig. Bovendien zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Grote trends zoals verstedelijking bepalen niet alleen de functie en invulling van onze steden, maar ook de behoeften en vorm van onze gebouwen. Tegelijkertijd staan ​​we voor grote uitdagingen op het gebied van mobiliteit en duurzaamheid, leven we in een steeds meer verbonden en datagedreven samenleving, evolueren we naar smart cities en richt de bouwsector zich steeds meer op modulair, circulair en 3D-geprint bouwen.

Dit evenement heeft tot doel alle gerelateerde stakeholders bijeen te brengen en een uniek platform te bieden voor debat, inspiratie en toekomstgericht denken.

Over het thema 'environmental lifecycle' luidt het als volgt op de website:

"Gebouwen en constructie spelen een belangrijke rol bij de afbraak van het klimaat en het verlies aan biodiversiteit. Voor iedereen die in de bouwsector werkt, zal het voldoen aan de behoeften van de samenleving zonder de ecologische grenzen van de aarde te overschrijden een paradigmaverschuiving in gedrag vereisen. Kennis, onderzoek, visie en ervaringen worden gedeeld, verspreid over de 3 dagen van het evenement.", zo luidt het op de website.

Prijs
€150 tot €350
Vynckier site
Nieuwevaart 51
9000 Gent
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Stretch Twenty4
Terug naar boven