foto klimaatrobuust dak

Kennisdag klimaatrobuuste daken

18 september 2020 17:00 tot 20 september 2020 21:30

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september 2020 organiseert de stad Antwerpen de tweede editie van het dakenfestival DAKkan.

Op vrijdag is er een kennisluik voor professionelen. Op zaterdag en zondag zijn er inspirerende dakbezoeken en boeiende culturele activiteiten.

De ticketverkoop voor de tweede editie van DAKkan ging vanaf 1 september van start via www.DAKkan.be.

DAKkan, het hoogste festival van Antwerpen

Antwerpen telt 3000 voetbalvelden of 1,5 miljoen vierkante meter aan onbenutte platte daken.

In tijden van klimaatopwarming bieden ze nieuwe opportuniteiten. Ook tijdens de coronacrisis ontdekten heel wat Antwerpenaars de meerwaarde van een groene buitenruimte op het dak.

Wereldwijd gaan steden aan de slag met hun daken omdat ze bijdragen tot klimaatrobuustheid (vergroening, wateropvang, alternatieve energie of voedselproductie), of omdat ze nieuwe kwalitatieve publieke ruimte bieden aan een stijgende bevolking.

Kennisdag voor professionals

Tijdens DAKkan is er op vrijdagmiddag de jaarlijkse kennisdag klimaatrobuuste daken voor professionals, beleidsmakers en ondernemers uit de groensector.

Daken hebben een enorm potentieel om de stad klimaatrobuust en toekomstbestendig te maken. Zo kunnen ze aangewend worden voor vergroening, slimme watersystemen, zonnepanelen, of een combinatie hiervan.

Door dit op grotere schaal te voorzien in de stad, kan er gewerkt worden aan overstromingsveiligheid, hittecomfort of droogte. De voorbije twee jaar werd in Antwerpen een Stadslab2050-traject opgezet om nieuwe kennis op te bouwen op maat van diverse types gebouwen.

Voorbeeldcases, zoals het gloednieuwe klimaatrobuuste dak van basis- en secundaire school Hibernia, worden uitgebreid besproken tijdens de kennisdag. Verder bezoeken de deelnemers interessante groendaken in de stad.

Ook deelt Laura Gatti, huisarboriste van Stefano Boeri, haar ervaring met het ambitieus beplanten van daken en gevels op gebouwen en toont ze aan hoe ze die ervaring voor het Antwerpse Palazzo Verde op Nieuw Zuid aanwendt.

Antwerpen
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Stad Antwerpen
Terug naar boven