Interactieve foto-expo YAR Wonen

beeld fototentoonstelling YAR Wonen
17 september 2020 17:00 tot 21:00

YAR Wonen ondersteunt jongeren die uit noodzaak zelfstandig moeten gaan wonen. Op 17 september pakt het uit met een interactieve fototentoonstelling. De insteek: mogelijkheden zien en kansen grijpen.

Interactieve belevenis

De expo is opgevat als een wandeling langs de Scheepvaartkaai, met foto’s van de jongeren en hun coaches. Via een QR-code ontdek je het verhaal erachter in teksten, gedichten en muziek. De foto’s visualiseren wat veelal ‘onzichtbaar’ blijft. Bijvoorbeeld dat die jongeren ongelooflijk flexibel en daadkrachtig zijn, ondanks hun vaak precaire situaties. Zo’n jongere is een vat vol mogelijkheden. Precies dát wil YAR Wonen tonen. Om zo steun en versterking vanuit de samenleving te stimuleren.

Van beperkingen naar mogelijkheden

YAR Wonen ondersteunt jongeren die uit noodzaak zelfstandig moeten gaan wonen. Ze krijgen praktische hulp, leren bewust keuzes te maken, en zijn omringd door een netwerk. Het coachingprogramma wordt doorgaans afgerond met een slotevent. Nu pakt de organisatie het noodgedwongen anders aan.

Engagement

Bij YAR Vlaanderen - waarvan YAR Wonen deel uitmaakt - draait alles rond engagement. De coaches zetten zich vrijwillig in voor jongeren, en de jongeren engageren zich voor het programma.

Koen Frøberg, directeur van YAR Vlaanderen: “Ook de maatschappij draagt een verantwoordelijkheid voor jongeren in problemen. Ze hebben een netwerk nodig om zich gesteund te voelen. Vandaag is het nóg moeilijker om een netwerk te creëren. Met deze expo willen we de kracht van engagement zichtbaar maken en ruchtbaarheid geven aan onze organisatie.”

Praktische info

Datum: 17 september, van 17 tot 21 uur.

Vertrekpunt: Schipperstraat 11, Hasselt (wandelroute is 1,6 kilometer).

Veiligheid: bezoekers respecteren de coronamaatregelen tijdens de wandeling.

Reserveren is niet nodig.

Meer informatie

Elisa Vanmuysen, programmaverantwoordelijke : 0472 68 66 02, elisa.vanmuysen@yarvlaanderen.be

Koen Frøberg, directeur : 0495 572 482, koen.froberg@yarvlaanderen.be

Check ook de website.

 

Prijs
gratis
YAR Vlaanderen
Schipperstraat 11
3500 Hasselt
België
Gerelateerde thema's
Betrokken bij de maatschappij
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
YAR Vlaanderen
Terug naar boven