Innovatief ondernemerschap en nieuwe businessmodellen

logo sdgs
26 mei 2016 19:00 tot 22:00

Op donderdag 26 mei 2016 organiseert Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant in samenwerking met CIFAL Flanders een seminarie waar expert Peter Wollaert samen met u dieper ingaat op de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Hoe kan u deze doelstellingen voor uw bedrijf gebruiken om economisch voordeel te genereren en strategisch sterk te staan in de toekomst?

De 17 ‘Sustainable Development Goals’ (2016-2030), die eind september werden vastgelegd door de Verenigde Naties, vormen een bron van inspiratie om uw bedrijf economisch te versterken.

Het seminarie vertrekt van de uitdagende basisstelling dat de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen tegen 2030 enkel haalbaar zijn door middel van innovatief ondernemerschap, nieuwe businessmodellen en de uitdrukkelijke keuze voor slimme en duurzame steden. De doelstellingen schenken dus expliciete aandacht aan het bedrijfsleven en bieden dé oplossing om uw bedrijf tegen 2030 strategisch op de kaart te zetten.

Voor het economisch klimaat is het noodzakelijk dat de doelstellingen worden gehaald. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, die de acht Millenniumdoelen opvolgen, moeten zorgen voor méér sociale gelijkheid, méér zorg voor het milieu, méér goed bestuur en méér win-win partnerships tussen bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. 

Aan de hand van de doelstellingen, kunnen we evolueren naar een transparante economische omgeving waarin nieuwe manieren van zaken doen gestimuleerd worden.

Deze topics komen zeker aan bod:

  • Wat kan u leren van de doelstellingen voor uw eigen organisatie?
  • Hoe kan u rond de doelstellingen communiceren?
  • Wat houden de 17 doelstellingen precies in en hoe verschillen ze van de Millenniumdoelstellingen?
  • Wat vragen de doelstellingen of subdoelstellingen van de economie en het bedrijfsleven?
  • Hoe worden de resultaten gemeten en waar wordt op gelet?
  • Hoe leggen we de link tussen de doelstellingen en andere richtlijnen zoals de OESO-richtlijnen, ISO26000 en Global Reporting Initiative?

Prijs: gratis voor leden en gasten, € 75 voor niet-leden.
 

Faculty Club
Groot Begijnhof 4
3000 Leuven
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant in samenwerking met CIFAL Flanders
Terug naar boven