campagnebeeld ceday

Infosessie - Samen circulair

19 januari 2021 13:00 tot 14:30

Tijdens deze infosessie wordt niet enkel ingezoomd op de wereldwijde trend ‘circulaire economie’, maar ook op de innovatie-opportuniteiten die deze trend biedt en op de enorme kansen op vlak van kostenbesparing.

Steeds meer klinkt de overtuiging dat ondernemingen duurzaam moeten omspringen met materialen en grondstoffen. De transitie naar een circulaire economie is onafwendbaar. Experten voorspellen dat tegen 2030 onze economie voor het grootste deel circulair zal zijn. Tijd om in uw onderneming werk te maken van meer (en rendabele) circulariteit!

Circulaire economie: Waarom? Daarom!

Een crisis verscherpt vaak de richting én de snelheid van economische trends. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de belangstelling voor circulariteit groeit. In kranten en tijdschriften wordt de transitie naar een circulaire economie onafwendbaar genoemd. Onderzoek leert dat bijna zes op de tien (59,1%) bedrijfsleiders ervan uitgaan dat corona de omschakeling naar een circulaire economie een fikse duw in de rug zal geven. Voor 85,5% wordt duurzaam omgaan met grondstoffen en materialen het nieuwe normaal.

Tijdens deze online infosessie wordt niet enkel ingezoomd op de wereldwijde trend ‘circulaire economie’, maar ook op de innovatie-opportuniteiten die deze trend biedt en op de enorme kansen op vlak van kostenbesparing. Aan de hand van concrete cases wordt aangetoond dat grondstoffenschaarste niet altijd de belangrijkste drijfveer is voor circulaire innovatie en dat circulaire bedrijfsmodellen aan heel wat bedrijven enorme groeikansen bieden.
Voka West-Vlaanderen zet ondernemingen op het juiste circulaire spoor

De crisis stelt de uitdagingen van onze geglobaliseerde consumptie-economie rond grondstoffen en energie heel scherp. Daarom is dit een uitgelezen moment om de transitie naar een circulaire economie nu voor te bereiden.

Aansluitend op de uiteenzetting van Stijn Ronsse wordt het voorjaarsaanbod ‘Samen Circulair’ van Voka toegelicht. In deze opleiding worden aan bedrijven de handvaten aangereikt om hen te helpen bij de transitie naar meer circulair ondernemen.

Ook stellen wij het co-creatieproject CICOHUB voor waarbij productie-ondernemingen de kans krijgen om verschillende concepten te onderzoeken voor valorisatie van hun productie-afval.

Programma

    13.00 uur: Circulair ondernemen: Waarom? Daarom! – Stijn Ronsse
    13.45 uur: Q&A
    14.00 uur: Info over de initiatieven Samen Circulair en CICOHUB
    14.15 uur: Q&A
    14.30 uur: Voorzien einde

Doelgroep

Bedrijfsleiders, innovatiemanagers, medewerkers die in de onderneming betrokken zijn bij strategische beslissingen.

Prijs
gratis
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
Terug naar boven