Impact Now Gent - on the road to positive change

campagnebeeld Impact Now
20 maart 2019 14:00 tot 21:30

Impact Now is een reeks lokaal verankerde evenementen gericht op bedrijven, organisaties en individuen die streven naar positieve verandering in België. De evenementen zijn gewijd aan het thema ‘impact’ en de Sustainable Development Goals zijn de rode draad.

Impact Now is ontstaan vanuit de urgentie om te handelen voor onze planeet en onze samenleving. We kunnen de uitdagingen waarvoor de mensheid staat enkel oplossen als we impact centraal stellen in elke actie, op alle niveaus, van burgers tot bedrijven, instellingen en influencers. Als je net als ons denkt dat we samen sterker zijn, dan is Impact Now iets voor jou.

DEEL #1

De namiddag is gericht op commerciële en sociale ondernemingen, investeerders, academici en publieke autoriteiten. Het doel is om samen te bouwen aan een duurzame transitie.

14u: Verwelkoming

14u30: Conceptualisatie van het thema ‘impact’

14u45: Uitleg over hoe u een B-corp certificaat kunt verkrijgen

15u: Een hackathon, waarbij we zoeken naar manieren om de samenwerking tussen de verschillende actoren van het ecosysteem te verbeteren

De hackathon is georganiseerd rond vier clusters die gelinkt zijn aan de Sustainable Development Goals. Je kunt op je ticket de cluster aanduiden die het best overeenstemt met je activiteiten of interesses:

  1. 'Decarbonisatie': hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, koolstofafvang
  2. 'Circulaire economie': reduceren, hergebruiken, herstellen, recycleren
  3. 'Menselijk kapitaal': kwalitatief onderwijs, fatsoenlijke banen, welzijn, duurzame economie
  4. 'Slimme steden': slimme gemeenschappen, stromen, data, bodem(bestemming), duurzaamheid

DEEL #2

In het avondprogramma kom je te weten hoe je - als individu, onderneming, instelling of organisatie - kan bijdragen aan de Sustainable Development Goals.

17u30: Verwelkoming

17u45: Diverse workshops

18u45: Ronde tafel 'Investeren in de Sustainable Development Goals'

19u10: Keynote door Bart Weetjens

19u40: Pitches door lokale impactvolle ondernemingen

20u00: Een Tuin van Verandering, met een innovatiemarkt waar je inspirerende Impact Makers kan ontmoeten en kan deelnemen aan een live crowdfunding

***** Voorafgaand aan de pitch tijdens het evenement wordt enkele dagen vooraf een voorbereidingssessie aangeboden door Creative Hub op 6/02 van 9:30 tot 12:30 uur, gevolgd door een lunch in Co-station. Schrijf je in om in minder dan 3 uur tijd een professionele pitcher te worden! *******

Prijs
gratis
Co.Station
Oktrooiplein 1
9000 Gent
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Impact Now
Terug naar boven