fabrieksarbeiders

Hoe circulair bedrijfstextiel aankopen?

15 oktober 2019 9:30 tot 15:00

Kom op 15 oktober 2019 naar The Lab in Gent en laat je inspireren door concrete circulaire oplossingen bij de aankoop van bedrijfstextiel!

Green Deal Circulair Aankopen

Op 8 juni 2017 lanceerde de Vlaamse overheid de “Green Deal Circulair Aankopen” (GDCA) voor een periode van twee jaar.  Alle organisaties binnen de textielketen (Creamoda & IVOC, Fedustria & Cobot, FBT & TFTC, Centexbel en HOGENT) hebben gedurende die tijd meegewerkt als facilitatoren in deze Green Deal.

Zij maakten tijdens de inspiratie- en actiedagen kennis met aankopers en stelden vast dat er heel veel vragen waren over de bestaande (deel)oplossingen, technische haalbaarheid,... van circulair textiel. Er bleek ook een grote behoefte aan textielkennis, vooral over de aankoop van circulaire bedrijfskledij. Het gaat dan bijvoorbeeld over de keuze van de vezel of de afwerking in de confectie tot het huishoudelijk wassen of toch industriële was. 

Omdat die vragen voortdurend terugkwamen, wilden ze hier graag een antwoord op bieden.  Ze sloegen de handen in elkaar en verzamelden al hun basiskennis in een “Aankoopwegwijzer voor circulair textiel”, die op 15 oktober 2019 in première gaat.

Waarom MoTIV?

MoTIV staat voor ModeTechnologisch Innovatieplatform Vlaanderen en is een initiatief van de HOGENT om de expertise van verschillende partners uit de textielketen te bundelen. Omdat een circulair verhaal onvermijdelijk ook een ketenverhaal is, is dit event een uitgelezen opdracht voor MoTIV.

 

Prijs
gratis
The Lab
Nederzwijnaarde 2
9052 Gent
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
MoTIV
Terug naar boven