skyscrapers

Financiën afstemmen op duurzame ontwikkeling - Welke rol voor overheden en de financiële sector?

30 november 2021 10:00 tot 13:0001 december 2021 10:00 tot 13:00

De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling nodigt je uit op de seminaries over de financiering van de transitie naar de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in België.

De financiële middelen die thans voor de verwezenlijking van de doelstellingen van duurzame ontwikkeling worden uitgetrokken, zijn ruimschoots ontoereikend. Overheids- en particuliere investeringen, financiële producten en belastingen moeten in overeenstemming zijn met deze doelstellingen. Naast de actie van de Europese Unie op het gebied van duurzame financiering en de wetgeving die daarmee gepaard gaat, kunnen de nationale overheden en de financiële sector verschillende initiatieven nemen.

Doelstelling van de seminaries

Het doel is meer informatie te verschaffen over de opportuniteiten voor actie. Bijvoorbeeld, zijn strategieën voor duurzame financiering al in andere lidstaten ingevoerd. Hoe zit het in België ?

De seminaries zijn respectievelijk gewijd aan het optreden van de overheid (30 november) en aan de rol van de financiële sector (1 december).

Praktisch

Wie zich wil inschrijven voor het seminarie van 30 november, klik op deze link. Belangrijk: dit seminarie vindt plaats in de zaal Pacheco, Pachecolaan 13, 1000 Brussel.

Wie zich wil inschrijven voor het seminarie van 1 december, klik op deze link. Belangrijk: dit seminarie vindt plaats in de Koninklijke Bibliotheek van België, Kunstberg 28, 1000 Brussel.

Het seminarie op 30 november verloopt in het Engels. Het seminarie op 1 december verloopt in het Frans en het Nederlands. Er zal geen simultaanvertaling zijn. De presentaties zullen worden gepubliceerd op de website van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling.

Covid Safe

Dit betreft fysieke evenementen. Enkel personen met een Covid Safe ticket kunnen deelnemen.

Prijs
gratis maar inschrijven is verplicht
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling
Terug naar boven