The Festival van het Nieuw Europees Bauhaus

ikoon New European Bauhaus
09 juni 2022 9:00 tot 12 juni 2022 17:00

Het festival brengt mensen met zeer diverse achtergronden samen om te debatteren over en vorm te geven aan onze toekomst. Een toekomst die duurzaam, inclusief en mooi moet zijn.

Het is de ideale gelegenheid om te netwerken, van gedachten te wisselen en te vieren – van wetenschap tot kunst, van design tot politiek, van architectuur tot technologie.

The Festival/Nieuw Europees Bauhaus brengt de Europese Green Deal binnen in ons dagelijkse leven. Het biedt ruimte voor debatten, boeiende sprekers, artistieke opvoeringen, tentoonstellingen en netwerking.

Het Festival biedt ruimte voor debatten en verwelkomt boeiende sprekers, artistieke opvoeringen, tentoonstellingen en netwerkgelegenheden. De hoofdthema’s van The Festival zijn schoonheid, duurzaamheid en inclusiviteit. Het wil verschillende activiteiten en individuen samenbrengen en bruggen bouwen tussen de werelden van onderzoek, wetenschap en technologie, onderwijs, burgerbetrokkenheid, kunst, cultuur en architectuur.

Het Nieuw Europees Bauhaus (NEB) is een creatief en interdisciplinair initiatief dat een ontmoetingsruimte wil scheppen waar onze toekomstige manieren van leven vorm kunnen krijgen. Het initiatief wil een kruisbestuiving tot stand brengen tussen kunst, cultuur, sociale inclusie, wetenschap en technologie. Het brengt de Green Deal binnen in onze leefomgeving en moedigt aan tot een gezamenlijke inspanning om een toekomst te bedenken en op te bouwen die duurzaam, inclusief en mooi is.

Hoe deelnemen?

Personen en groepen kunnen op allerhande manieren deelnemen aan The Festival, gaande van de voorstelling van een project of een initiatief tijdens The Fair, een artistieke of culturele opvoering tijdens The Fest of de organisatie van een nevenevenementen in hun eigen land, regio of stad! Je kan ook je eigen locatie ter beschikking stellen en een evenement uitnodigen in het kader van The Festival, zoals een projecttentoonstelling of artistieke opvoering.

Brussel
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Europese Unie
Terug naar boven