ECOPOLIS19 - #GenerationHope

logo Ecopolis
10 november 2019 10:30 tot 18:00

Het is de meest opzienbarende gebeurtenis van het afgelopen jaar: de wereldwijde massale opstand van de jongeren tegen de klimaatimpasse. Van Zweden over Australië tot Brazilie houdt deze Generatie Hoop politici een spiegel voor en katapulteert ze de klimaatdiscussie naar het hart van het maatschappelijk debat.

Jonge klimaatactivisten zoals Toon Lambrecht (Youth for Climate België), Mariyam Safi (Students for Climate) & Arno Kempynck (Act For Climate Justice) gaan in gesprek met denkers zoals Christian Felber, auteurs zoals Joke Hermsen maar ook met jongeren uit andere landen zoals Yameogo Désiré uit Burkina Faso, die vertelt hoe jongeren zich verenigen voor een rechtvaardige toekomst.

Door zich te verenigen, geen vrede te nemen met halfslachtige maatregelen en aan te dringen op krachtdadig klimaatbeleid, nemen jongeren vandaag een steeds prominentere plaats in op het politiek toneel. Hoe houden we de klimaatopwarming onder de 1,5°C? Welk beleid hebben we nodig?

Ecopolis 2019 wordt een speciale editie voor en vooral mét #GeneratieHoop, in het teken van een duurzame toekomst op een leefbare planeet. 

Prijs
€ 7,00 (voorverkoop); €10,00 (kassa)
Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Ecopolis
Terug naar boven