vlaggen van verschillende landen aan gebouw

Duurzame handel & Update handelsakkoorden

28 juni 2022 10:00 tot 12:00

De handelswereld staat nooit stil. Het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken (DKBUZA) en VLEVA zorgen dat je op 28 juni weer helemaal mee bent. Ze lichten een cruciaal initiatief in verband met duurzame handel toe én behandelen recente en aankomende vrijhandelsovereenkomsten.

In 2018 publiceerde de Commissie een 15-punten actieplan over handel en duurzame ontwikkeling (TSD - Trade & Sustainable Development) in de handelsovereenkomsten van de EU. Het actieplan bevatte suggesties over de uitvoering en handhaving van TSD-hoofdstukken in vrijhandelsovereenkomsten.

Dat actieplan wordt deze zomer herzien. Dit biedt de EU de mogelijkheid om het verband tussen handel en milieukwesties en arbeidsrechten opnieuw te overdenken.

Wat mogen we van die herziening verwachten? Dat verneem je hier als eerste. Er wordt ook ingezoomd op de visie van Vlaanderen op deze herziening.

Praktisch

Dit evenement wordt hybride georganiseerd.

  • Wil je er fysiek bij zijn? Je bent welkom op de VLEVA-kantoren te Aarlenstraat 80 in Brussel.
  • Volg je liever digitaal? Dan bezorgen we je de deelnamelink.
Prijs
gratis maar inschrijven is verplicht
VLEVA
Aarlenstraat 80 bijwonen kan ook digitaal
1000 Brussel
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
VLEVA
Terug naar boven