De SE’nSE projectoproep voor 2023 is gelanceerd!

16 mei 2023 8:30 tot 05 juli 2023 23:30
De Stichting voor Toekomstige Generaties lanceert haar 8ste SE’nSE projectoproep voor oprichters van start-ups met een positieve impact op het milieu. De laureaten ontvangen zaaikapitaal in de vorm van een achtergestelde lening van maximaal 50.000 EUR.
 
SE'nSE (Seed Equity and Sustainable Entrepreneurship) helpt startende ondernemers de periode tussen de ‘Friends, Family & Fools’ fase en de toegang tot meer klassieke en omvangrijke financieringsbronnen te overbruggen.
Bovenop de financiële steun, biedt SE’nSE startende ondernemers de mogelijkheid hun projecten bij te sturen op basis van de feedback van de expertenjury. Verder biedt het nationale zichtbaarheid en toegang tot een uitgebreid netwerk.
> VOOR WIE?
De SE’nSE projectoproep richt zich tot ondernemingen die in België gevestigd zijn en een project ontwikkelen met een grote positieve milieu-impact. Het moet gaan om projecten waarvan de ontwikkeling zich in een "early stage" bevindt (minder dan 3 jaar).
 
Lees hier het dossier met de selectiecriteria en, ter informatie, de laureaten van de vorige edities.
 
> TOT WANNEER?
Startende ondernemers worden verzocht vóór 6 juli 2023 een hun pitchdeck, kandidaatdossier en P&L in te dienen.
6 tot 8 starters zullen worden uitgenodigd om hun project in oktober te presenteren aan de expertenjury, voorgezeten door Pierre Mottet. De laureaten worden in november bekendgemaakt.
 
>PRAKTISCH

De achtste projectoproep voor startende ondernemers die een duurzaam project met een positieve invloed op het milieu ontwikkelen is gelanceerd en loopt van van 16 mei 2023 tot 6 juli 2023. 

Download de volgende documenten :

Stuur deze ingevulde documenten met investor deck (max 20 slides) en CVs van de (co-)founders naar sense@fgf.be 

De projectoproep is nationaal en verloopt volledig in het Engels (zowel het vervolledigen van het kandidaatsdossier als de presentatie voor de jury).

Agenda

  • Start van het projectoproep: 16/05/2023
  • Deadline voor kandidaatuur: 06/07/2023, middernacht
  • Bekendmaking van de 6 tot 8 kandidaten die worden uitgenodigd om hun project voor te stellen aan de jury, op basis van evaluatie van de jury: 07/09/2023
  • Pitch in het Engels voor de jury: begin oktober
  • Openbare bekendmaking van de laureaten tijdens de Future Generations Summit (aanwezigheid verplicht) : 23/11/2023. Deze bekendmaking wordt gevolgd door een nationale communicatiecampagne

 

SE’nSE, een zaaikapitaalfonds voor duurzame en milieugerichte start-ups.

Bijdragen aan een meer duurzame wereld door ondernemerschap te stimuleren. Dat beoogt het Seed Equity & Sustainable Entrepreneurship (SE'nSE) Fonds, een fonds zonder winstoogmerk, ondergebracht bij de Stichting voor Toekomstige Generaties. Het SE'nSE Fonds werd opgericht in 2016 door ondernemer Pierre Mottet.

Het Fonds richt zich op milieugerichte start-ups met een duurzame werking. Concreet biedt het zaaikapitaal in de vorm van een achtergestelde lening. De bedoeling is zo de kloof tussen het “Friends, Family & Fools” stadium en meer structurele en omvangrijke financiering te dichten.

Bovenop de financiële steun, biedt het Fonds ondernemers de mogelijkheid hun projecten bij te sturen op basis van de constructieve feedback van de jury, samengesteld uit experten, impactinvesteerders en -ondernemers. Verder biedt het zichtbaarheid en toegang tot een uitgebreid netwerk van impactgerichte organisaties en individuen. Ten slotte kan het SE'nSE-fonds voor jonge en duurzame ondernemingen worden gebruikt als label, om andere investeerders te overtuigen van uw potentiële positieve milieu-impact en de capaciteiten van het team.