De circulaire experience tour – Een unieke kans om circulair Vlaanderen te ontdekken.

22 januari 2019 10:00 tot 16:00

De circulaire experience tour – Een unieke kans om circulair Vlaanderen te ontdekken.

Stap vanuit 3 steden in Vlaanderen op de circulaire experience bus naar Kortrijk en ontdek een stad die zich klaarmaakt voor de circulaire transitie. Het parcours begint bij de stadsbibliotheek van Kortrijk, één van de vele innovatieve aankoopprojecten met circulaire impact. CEO van PHILIPS vertelt je hoe een bedrijf dat succesvol wil blijven zich moet aanpassen aan nieuwe uitdagingen en nieuwe businessmodellen. Light-as-a-service beleven vanuit het perspectief van de circulaire aankoper én de circulaire aanbieder? Het kan in Kortrijk op 22 januari.  Hangar K opent haar deuren en laat ons kennismaken met circulaire starters die werken in een circulaire omgeving. Piet Verhoeve is onze gastheer en verwelkomt ons met een lekkere (en duurzame) lunch.

Tenslotte gaan we een kijkje nemen achter de schermen van de productiesystemen van UNILIN, reeds meer dan 50 jaar circulair pionier in West-Vlaanderen op vlak van innovatieve houtoplossingen.  Jij kan erbij zijn als je snel je plaats op de bus reserveert.

Programma

7u45u – vertrek van de bus in Mechelen (station), stopplaatsen in Antwerpen-Berchem (8u30), Park & Ride Gentbrugge (9u15) en verwachte aankomst in Kortrijk (9u55).

10u – Circulaire verlichting in de stadsbib van Kortrijk

‘De business case voor light-as-a-service’, Sébastien Lefebvre, Aankoopdirecteur Stad Kortrijk

‘Over Signify en toekomstgerichte businessmodellen’, Gert Roeckx, CEO Philips

‘Circulaire verlichting in jouw organisatie? Een quick win?’, Gerline Haberl, Marketing Manager Public Sector Signify

12u – Lunch @ Hangar K

Duurzame lunch en netwerkmoment

Demonstratie van JuuNoo-wanden

Optioneel: rondleiding in de innovatieve incubator door CEO Piet Verhoeve (focus op circulaire starters en inrichting)

14u-16u – Circulaire economie bij Unilin Panels: hoe we de ketting trachten te sluiten

Programma

Bezoek Showroom Unilin Panels
Presentatie & Q&A te geven in Panels showroom rond UNILIN Panels en onze circular story van inkoop tot herophalen van klanten-houtafval  + Q&A
Bezoek Productiesite Unilin Panels
Rondleiding op de productiesite van UNLIN

Deze unieke lokale combinatie van technologie en duurzaamheid opent zijn deuren voor de Best Practice Tour.

UNILIN is al sinds de jaren 60 een pionier in de circulaire economie. Dankzij sterke samenwerkingen met leveranciers en ophaling van gerecupereerd hout bij klanten, doorgedreven kwaliteitscontroles en een hoogtechnologisch selectie- en sorteerproces, zijn de spaanplaten van UNILIN’s divisie Panels 100% circulair te noemen: 85% bestaat uit lokaal gerecupereerd hout, de andere 15% bestaat uit reststromen uit de houtindustrie en dunningshout afkomstig van duurzaam bosbeheer. Het niet recupereerbare hout wordt omgezet in warmte voor de eigen productie of in groene elektriciteit dankzij de biomassacentrales van UNILIN. Chief Sustainability Officer, Tino Mulle, vertelt over de duurzame agenda van UNILIN Panels en de verschillende initiatieven die plaatsvinden.

Inschrijven doe je via onze partner VIB

Wees er snel bij, want de plaatsen op de bus zijn beperkt!

Prijs
€ 129
Kortrijk 8500
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
CSR Campus, VIB
Terug naar boven