SDG-groot.

Bootcamp - Duurzaam ondernemen

19 mei 2022 9:30 tot 13:0009 juni 2022 9:30 tot 13:0023 juni 2022 9:30 tot 13:00

Dankzij de interactieve begeleiding tijdens dit bootcamp, creëer jij een kompas op maat voor een duurzaam en toekomstbestendig beleid voor je sociale onderneming. We vertrekken daarbij vanuit de vijf pijlers van duurzaamheid: People, Prosperity, Peace, Partnership & Planet.

Duurzaamheid wordt een steeds prominenter aandachtspunt voor sociale ondernemingen. Zowel de samenleving als de overheid vraagt hier (terecht) toenemend aandacht voor. Het gaat dan over het omgaan met schaarse grondstoffen, zuinig energieverbruik, investeren in menselijk kapitaal, inzetten op vernieuwende partnerschappen….

Met de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals - SDG’s) is dit alles in een enorme versnelling gekomen en is een bruikbaar duurzaamheidskader uitgewerkt.

Wat kan en weet je na afloop van dit bootcamp?

Je leert:  

  • Een praktijkgerichte aanpak uitwerken voor een efficiënt verduurzamingsproces op jouw werkvloer  
  • De inhoud van de VN Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling (5 P’s + 17 SDG’s) als breed duurzaamheidskader hertalen op maat van jouw sociale onderneming  
  • Het beleids- en actieplan van jouw sociale onderneming kritisch evalueren op basis van de SDG’s
  • Het samenspel tussen duurzame ontwikkeling en vrede (agressie en conflictbemiddeling), maar ook tussen ethiek en goed bestuurlijk beleid onder de knie krijgen.

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens twee uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Prijs
€500,00 excl. BTW
deels online - deels in nog te bepalen locaties
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Groeilabz
Terug naar boven