Best Practice Tour Green Deal Circulair Aankopen

Label recyclagepunt
15 oktober 2019 10:00 tot 16:00

Een bouwproject draait nooit enkel rond een solitair gebouw, maar ook rond de omgeving, eventuele gebiedsontwikkeling, stakeholders,... en de volledige visie die daarrond gevormd wordt. Wanneer we praten over een bouwproject met circulaire ambities wordt die omgeving nog belangrijker, bovendien is de locatie van het project misschien wel in een stad die evolueert naar een “slimme stad”?

In een slimme stad zijn verschillende projecten veel meer met elkaar verbonden, fysiek, maar ook op een niet-fysieke manier:

  • digitalisering speelt meer en meer een rol in communicatie, bij uitvoering,...
  • verbondenheid en nabijheid zijn belangrijk voor uitwisseling van materialen, wisselwerking tussen functies door bijvoorbeeld deelsystemen,...
  • verdichting, mobiliteit en bereikbaarheid zijn hierbij kernfactoren, samen met de sociale dimensie binnen circulair bouwen/de circulaire stad: het stimuleren van een lokale en sociale economie.

Gezien het groeiende belang van deze thema’s organiseert Bopro in samenwerking met VIB en CSR-Campus een bezoekdag aan Brussel: welke circulaire ontwikkelingen zijn al gerealiseerd in Brussel, wat loopt en wat staat gepland?

We bezoeken twee locaties:

  • in de voormiddag bezoeken we Tour & Taxis, een site met hoge ambities qua duurzaamheid en circulariteit
  • in de namiddag gaan we op bezoek bij Ferme Abattoir, de grootste stadsboerderij van Europa, gelegen op de daken van Foodmet.

 

Prijs
€109 / €49 (#GDCA)
Tour & Taxis (Extensa)
Havenlaan 86c
1000 Brussel
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Bopro, VIB en CSR-Campus
Terug naar boven