Bedrijfsbezoek circulaire economie bij De Kringwinkel Antwerpen

Label recyclagepunt
01 december 2016 9:15 tot 13:00

Dit najaar organiseert Arbeid & Milieu verschillende bedrijfsbezoeken rond het thema circulaire economie. Ga met ons mee op bedrijfsbezoek en ontdek de circulaire economie in de praktijk.

Waarom kiezen bedrijven voor een circulair bedrijfsmodel? Welke impact heeft het op de productieprocessen? En wat zijn de gevolgen voor tewerkstelling en de inhoud van jobs?

Goederen in kringloop houden, sociale tewerkstelling creëren en goedkope en degelijke spullen aanbieden: het principe van deze pionier in de circulaire en sociale economie is ondertussen gekend.

De Kringwinkel Antwerpen streeft hierbij telkens naar maximaal hergebruik van afgedankte goederen. De inkomsten uit de verkoop worden vooral gebruikt voor het behoud en de creatie van arbeidsplaatsen voor mensen die weinig kansen hebben in het reguliere arbeidscircuit.

Tijdens het bedrijfsbezoek  nemen we een kijkje achter de schermen bij de sorteer- en herstelplaats en in het centraal magazijn te Merksem. Zo volgen we de weg van de binnengebrachte goederen: van afgedankt, overbodig tot winkelklaar en zo goed als nieuw.

Inschrijven

Inschrijven voor dit bedrijfsbezoek is gratis, maar verplicht. Schrijf je in via www.a-m.be. Na inschrijving ontvangt u een gedetailleerd programma en praktische info over het bedrijfsbezoek.

De Kringwinkel Antwerpen
Deurnesebaan 52
2170 Merksem
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Arbeid & Milieu vzw
Terug naar boven