Atelier Carbon Footprint

campagnebeeld Atelier Carbon Footprint
04 november 2019 9:00 tot 18:0023 januari 2020 9:00 tot 18:00

Het Atelier Carbon Footprint begeleidt je bij de berekening van de CO2-voetafdruk van jouw organisatie en het opstellen van een actieplan voor de reductie ervan.

Programma

Maandag 04/11/2019: klassikale opleidingsessie - 09.00 tot 14.00

Het Atelier begint met een algemene inleiding over de energievoorziening en de klimaatproblematiek. Daarna leer je wat de berekening en reductie van de carbon footprint van de organisatie inhouden. Je krijgt ook mee welke gegevens nodig zijn om die berekening voor jouw organisatie uit te voeren. Op het einde van de sessie krijg je een vereenvoudigde rekentool ter beschikking waarmee je de koolstofvoetafdruk van je organisatie zelf kan berekenen.

Donderdag 23/01/2020: individuele bespreking van resultaten en actieplan - 1 uur

Tijdens de terugkomsessie krijg je persoonlijke begeleiding bij de berekening en het opstellen van de plannen om de carbon footprint te reduceren. Een uur begeleiding per deelnemer laat toe om de resultaten en plannen in detail te bespreken. Bij een ruimer aantal deelnemers is het mogelijk om een tweede datum vast te leggen, zodat iedereen voldoende tijd met de expert heeft. 

Trainer

Voor dit Atelier kan Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland beroep doen op Dirk Van den Broecke. Als zaakvoerder van adviesbureau DVdB Consulting heeft hij ruime ervaring in ‘lean manufacturing’, energie-advies en ecologische voetafdruk. DVdB Consulting is officieel licentiehouder bij de Association Bilan Carbone voor het gebruik van de methode Bilan Carbone®.

Prijs
€ 500 (excl. BTW)
Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen
België
Gerelateerde thema's
CO2Meten en weten
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Voka - Kamer Van Koophandel - Antwerpen - Waasland
Terug naar boven