Aan de slag

Kom meer te weten over hoe u maatschappelijk verantwoord ondernemen kunt ondersteunen binnen uw bedrijf of organisatie. Dit luik van de website leert u hoe met mvo aan de slag te gaan. Evalueer eerst hoever u staat. Gebruik dan de stappenplannen en instrumenten om verder te geraken, al of niet met externe hulp.

Hoe start ik zelf?

U wilt ook met mvo beginnen binnen uw bedrijf maar weet niet goed waar?
Hier vindt u alle informatie en praktische instrumenten om snel aan de slag te gaan

Starten met MVO

Of wie kan me helpen?

Voor persoonlijke ondersteuning kunt u ook beroep doen op onze adviseurs en netwerken:

Vind adviseurs en netwerken

Instrumenten

Met deze tools kan u evalueren hoe ver u staat, en welke stappen u kan ondernemen om er op vooruit te gaan.

logo duurzaam repareren

Label Duurzaam Repareren voor autobedrijven

Het label Duurzaam repareren wijst de weg naar onder meer autobedrijven, verzekeraars en autoleasebedrijven die milieuvriendelijk werken.

Het gaat in het bijzonder over reparaties, onderhoud en schadeherstel van motorvoertuigen. Op die manier wil het label, ontstaan vanuit klanten, aankopers aanzetten om duurzaamheid te betrekken in hun keuze.

AA1000

AccountAbility publiceert de AA1000 Stakeholder Engagement Standard 2015

AccountAbility lanceerde de definitieve versie van de AA1000 Stakeholder Engagement Standard (AA1000SES) 2015. Een deel van de AA1000 Series of Standards geeft praktische aanwijzingen over hoe u efficiënte stakeholdersbetrokkenheid kunt beoordelen, ontwerpen, implementeren en hoe erover te communiceren.

kinderarbeid

ILO-IOE - Richtlijnen rond kinderarbeid

Hoe ondernemen met respect voor de kinderrechten en vrij van kinderarbeid?

Daarover bracht ILO-IOE (International Labour Organisation - International Organisation of Employers) een guidance tool voor bedrijven uit. Die is gericht op bedrijven die moeten voldoen aan de richtlijnen opgelegd door de UN Guiding Principles on Business and Human Rights (UNGPs).

Toolkit ‘Engage: A Stakeholders Game’

Eind november 2013 lanceerde het voormalige Kauri (opgegaan in The Shift) de publicatie 'Engage: A Stakeholders Game’. Het is een handige toolkit voor organisaties die specifiek hun interne stakeholders willen betrekken bij hun duurzaamheidsbeleid. Aangezien we deze maanden ‘duurzame HR’ belichten, brengen we de toolkit graag terug onder de aandacht.

Op zoek naar meer ideeën?

Kijk ook zeker naar onze evenementen. Zo kan u bijvoorbeeld
concrete training sessies bijwonen of meer omkadering bekomen.

Alle evenementen