Aan de slag

Kom meer te weten over hoe u maatschappelijk verantwoord ondernemen kunt ondersteunen binnen uw bedrijf of organisatie. Dit luik van de website leert u hoe met mvo aan de slag te gaan. Evalueer eerst hoever u staat. Gebruik dan de stappenplannen en instrumenten om verder te geraken, al of niet met externe hulp.

Hoe start ik zelf?

U wilt ook met MVO beginnen binnen uw bedrijf maar weet niet goed waar?

Hier vindt u alle informatie en praktische instrumenten om snel aan de slag te gaan

Starten met MVO

Of wie kan me helpen?

Voor persoonlijke ondersteuning kunt u ook beroep doen op onze adviseurs en netwerken:

Vind adviseurs en netwerken

Instrumenten

Met deze tools kan u evalueren hoe ver u staat, en welke stappen u kan ondernemen om er op vooruit te gaan.

bibliotheek

Online bibliotheek UN Global Compact

Wie op zoek is naar interessant leesvoer over duurzame thema’s, MVO en SDG’s kan terecht in de online bibliotheek van UN Global Compact.

Alle content is onderverdeeld volgens de tien duurzame principes van de organisatie. De bibliotheek bevat momenteel bijna 600 bijdragen.

microscoop

Sustainability Hotspot Scan

Nederlands onderzoeksorganisatie TNO en MVO Nederland lanceerden de Sustainability Hotspot Scan. Het is een nieuwe, gratis tool om de duurzaamheid van een chemisch product te bepalen.

Eens ingevuld bepaalt de scan binnen een dag waar in de internationale keten de mogelijke duurzaamheidsrisico’s en -kansen liggen voor het bedrijf.

Online tool geeft inzicht in internationale MVO-instrumenten

Het onafhankelijke onderzoekcentrum SOMO introduceert een nieuwe online tool die drie verschillende MVO-instrumenten met elkaar vergelijkt en inzicht geeft in de belangrijkste elementen waarop zij zich van elkaar onderscheiden of juist overlappen. Het gaat om de OESO Richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen, ISO 26000 en de Global Compact van de Verenigde Naties.

Op zoek naar meer ideeën?

Kijk ook zeker naar onze evenementen. Zo kan u bijvoorbeeld
concrete training sessies bijwonen of meer omkadering bekomen.

Alle evenementen