Kom meer te weten over hoe u maatschappelijk verantwoord ondernemen kunt ondersteunen binnen uw bedrijf of organisatie. Dit luik van de website leert u hoe met mvo aan de slag te gaan. Evalueer eerst hoever u staat. Gebruik dan de stappenplannen en instrumenten om verder te geraken, al of niet met externe hulp.

Hoe start ik zelf?

Hoe start ik zelf?

U wilt ook met MVO beginnen binnen uw bedrijf maar weet niet goed waar?

Hier vindt u alle informatie en praktische instrumenten om snel aan de slag te gaan

Starten met MVO

Of wie kan me helpen?

Of wie kan me helpen?

Voor persoonlijke ondersteuning kunt u ook beroep doen op onze adviseurs en netwerken:

Vind adviseurs en netwerken

Instrumenten

Met deze tools kan u evalueren hoe ver u staat, en welke stappen u kan ondernemen om er op vooruit te gaan.

Gereedschap

Energie- en milieu-informatiesysteem voor het Vlaamse Gewest

Nood aan een online scan of calculator om je onderneming door te lichten, maar je ziet door de bomen het bos niet meer? Geen nood! EMIS heeft een overzichtelijke lijst gepubliceerd met meer dan honderd tools, gerangschikt per thema, die jou als ondernemer een duwtje in de rug geven.

werf opbouw van een gebouw

Circubestek

Circubestek, één van de 29 projecten die Vlaanderen Circulair subsidieert om de circulaire bouweconomie te stimuleren, wordt een platform waar voorschrijvers gemakkelijk bestekteksten kunnen terugvinden van circulaire materialen en technieken.

Groentool

De groentool informeert eenieder die bezig is met groen in de stad - zoals planners, planters, bouwers, ontwerpers en analisten - over de mogelijkheden die groenaanplantingen bieden om de leefkwaliteit van een wijk of buurt te verbeteren.

Ook bedrijven of beheerders van bedrijventerreinen kunnen de tool als inspiratiebron gebruiken en ontdekken dat ze verschillende maatregelen kunnen nemen: ontharding, aanplanten van bomen, struiken, hagen, groene gevels en dakoppervlaktes. 

Op zoek naar meer ideeën?

Op zoek naar meer ideeën?

Kijk ook zeker naar onze evenementen. Zo kan u bijvoorbeeld
concrete training sessies bijwonen of meer omkadering bekomen.

Alle evenementen