Neem deel aan Be Fair and Be Sustainable Awards

05 juli 2011

Verkoopt uw bedrijf of organisatie fairtrade en/of duurzame producten? Dan maakt u kans om in de prijzen te vallen. Het Belgisch Ontwikkelingsagentschap (BTC) organiseert namelijk jaarlijks de ‘Be Fair and Be Sustainable Awards’. Deze wedstrijd beloont de beste bestaande of op te richten ondernemingen in de sector van de eerlijke en duurzame handel. Hiermee wil BTC eerlijke en duurzame handel in België en in het Zuiden een duwtje in de rug geven.

De winnaars van deze wedstrijd ontvangen een Be Fair of Be Sustainable Award en een geldbedrag van € 5 000. Bovendien mogen zij een jaar lang het Be Fair of Be Sustainable-logo gebruiken in hun bedrijfscommunicatie.

In 2010 werden de awards gewonnen door Fairytale (Fairtrade doopsuikerverpakking en artisanale cadeaus), ACP (duurzaam promotextiel en werkkledij), Fair Trade South Africa (de koepel van fair trade in Zuid-Afrika) en UGPPK/S-Z (de unie van vrouwenorganisaties uit Burkina Faso voor de productie van fair trade karitéboter). De prijzen worden uitgereikt tijdens de Week van de Fairtrade. Die vindt plaats van 5 tot 15 oktober 2011.

Welke awards worden dit jaar uitgereikt?

  1. BE FAIR Award voor een Belgische onderneming (of project voor de oprichting van een onderneming) die (onder andere) fairtradeproducten en/of -diensten verkoopt,
  2. BE SUSTAINABLE Award voor een Belgische onderneming (of project voor de oprichting van een onderneming) die (onder andere) duurzame producten en/of -diensten verkoopt,
  3. BE FAIR Award voor een organisatie in het Zuiden die actief is op het vlak van eerlijke Zuid-Zuid handel,
  4. BE FAIR Award voor een producentenorganisatie in het Zuiden waar vrouwen de hoofdrol spelen.

Hoe deelnemen?
Deelnamedossiers van Belgische ondernemingen moeten ten laatste op vrijdag 9 september 2011 om 12u binnen zijn. Om het deelnamedossier te ontvangen of bijkomende vragen te stellen, nemen Belgische ondernemingen best contact op met Evi Coremans (evi.coremans@btcctb.org, 02 505 19 35, 0476 92 05 43).

Deelnamedossiers van ondernemingen in het Zuiden moeten ten laatste op vrijdag 19 augustus 2011 binnen zijn. Om het deelnamedossier te ontvangen of bijkomende vragen te stellen, nemen ondernemingen in het Zuiden best contact op met Steven De Craen (steven.decraen@btcctb.org, 0032 (0)2 505 18 83).

Neem ook eens een kijkje op befair.be!Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven