Werknemersbetrokkenheid (verwijderen) verfijnd met Bouw (verwijderen) 1 - 10 van 83 resultaten

AE en McDonald's Belgium uitgeroepen tot 'Best Workplaces 2013'

Professionele ontwikkeling, coaching en appreciatie liggen aan de basis van de overwinning van AE en McDonald's Belgium. Naast de prijs voor Best Workplace, werden ook speciale onderscheidingen uitgereikt aan Mars Belgium (Award voor Inspiring Leadership), Carglass (Award voor Giving Back) en KBC Global Services (Award voor New World of Work)

Meer informatie
Bedrijvencentrum De Punt NV

De Punt is een broedplaats voor ondernemers met aandacht voor mens en milieu. De Punt richt zich tot startende ondernemers en groeiende bedrijven in Oost Vlaanderen. Centraal in de diensten van De Punt staan de ondersteuning van het ondernemerschap, het creëren van tewerkstelling voor personen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt en de realisatie van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Startpunt coacht werkzoekenden die een eigen zaak willen starten.

De afdeling Advies begeleidt bedrijven die projecten opzetten waaruit duurzame tewerkstelling voortvloeit. Deze begeleiding kan een begeleiding naar het invoegstatuut zijn, maar evengoed advies over het incorporeren van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de bedrijfsvoering, de uitwerking van een sociaal personeelsbeleid, of een duurzaam economisch beleid, … dit alles steeds uitgaand van de basisprincipes van MVO.

De afdeling Projecten schrijft en voert projecten uit met betrekking tot thema’s als de ondersteuning van ondernemerschap, de tewerkstelling van mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt en maatschappelijk verantwoord ondernemen en brengt bedrijven uit de reguliere economie in verbinding met bedrijven uit de sociale economie.

De Punt start sinds kort ook ondernemingen op in het kader van de sociale economie.

Tot slot baat De Punt het bedrijvencentrum regio Gent uit.

Meer informatie
Beltrami, een bedrijf met een visie op Duurzaam Ondernemen

Beltrami is een groothandel in natuursteen met hoofdkantoor in Harelbeke. De ontginning en primaire bewerking van deze stenen vindt de laatste jaren meer en meer plaats in derde wereldlanden. Hoe kan Beltrami de keten van verschillende toeleveranciers controleren en verzekeren dat er geen kinderarbeid is en dat er veilige en gezonde werkomstandigheden zijn in de mijnen en de fabrieken? Een moeilijk proces, maar Beltrami durft het aan.

Meer informatie
Between-us

Between-us helpt sinds 1997 bedrijven, overheden en woningcorporaties in Nederland, België, Scandinavië en Zwitserland bij het creëren van stakeholder value. Onze innovatieve resultaat- en mensgerichte aanpak onderscheidt zich door de verbinding die Between-us maakt tussen zakelijkheid en creativiteit.

Meer informatie
BINARIO

Binario is een jonge organisatie die zich richt op het samenbrengen van de sociale en de reguliere economie (in eigen land) en van Noord en Zuid (in de derde wereld). Via ontwikkeltrajecten – bv. leiderschapsprogramma’s – worden duurzame relaties tot stand gebracht, waarbij wederzijds leren centraal staat.

Meer informatie
Bouwen met zicht op de toekomst

Sinds kort heeft Eternit, Belgische marktleider in oplossingen voor gevels, daken en wanden, een nieuw duurzaamheidluik op haar website gelanceerd: ‘Bouwen met zicht op de toekomst’. Aan de hand van een klavertje vier ‘People’, ‘Planet’, ‘Profit’ en ‘Duurzaam bouwen’ visualiseert Eternit haar nieuwe duurzaamheidstrategie.

Meer informatie
Business in the Community - Praktijkvoorbeelden employee involvement

Praktijkvoorbeelden vind je terug op de site van Business in the Community.

Meer informatie
C. Vorsselmans: Medewerkersbetrokkenheid tot in de beleidsstrategie

C. Vorsselmans startte in de jaren 70 als éénmanszaak en groeide uit tot een toonaangevend gevelbouwer. Vandaag de dag zijn er 110 werknemers in dienst. Het bedrijf is gevestigd in Loenhout.

Door de snelle groei van de onderneming en de vaststelling dat drie leden van het 5-koppig directiecomité ouder zijn dan 55 voelde de bedrijfsleider de behoefte aan een betere onderlinge visie op het bedrijf, met het oog op de ontwikkeling van een langetermijnbeleid. Het management koos voor de oprichting van een beleidsgroep. De bedrijfsleider wilde op die manier de situatie waarbij alles geregeld wordt door de baas doorbreken. Want een bedrijf moet ook draaien als de baas afwezig is.

Meer informatie
CCI.BE (Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België)

Voka (http://www.voka.be) is het Vlaams netwerk van ondernemingen, gevormd door Voka - Vlaams Economisch Verbond en Voka - Kamers van Koophandel. Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, vertegenwoordigt 18.000 ondernemingen en organisaties uit 24 sectoren. Het aanbod van Voka  is zeer divers en steeds gericht op het ondersteunen en begeleiden van organisaties en bedrijven in verandering en groei.

Voka - Vlaams Economisch Verbond staat voor standpuntbepaling en belangenbehartiging (lobbying bij politiek, overheid en overleg met sociale partners). Dit alles wordt ondersteund door een sterk kenniscentrum.
 
De acht Voka - Kamers van Koophandel staan voor netwerking en een sterke dienstverlening (ondernemingsloket, opleidingen, vorming, infosessies, werkgelegenheidsinitiatieven, informatie, ...)

De Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België is de overkoepelende organisatie voor de Kamers van Koophandel in België en voor de Belgische Kamers van Koophandel in het buitenland. Zij verdedigt de belangen van haar leden en vertegenwoordigt het kamernetwerk op nationaal, Europees en internationaal niveau. De Federatie plaatst duurzaamheid en MVO hoog op de agenda van de Kamers.

Meer informatie
Cera - projecten Employee Involvement

Onder het motto 'Coöperatief mecenaat met een maatschappelijke meerwaarde' beklemtoont Cera haar maatschappelijke opdracht. Zij doet dit door honderden projecten in binnen- en buitenland financieel te steunen. De keuze valt op maatschappelijke projecten die voldoen aan reële behoeften en die duurzame effecten bereiken, voor de samenleving in haar geheel en voor de vennoten in het bijzonder. Bovendien moeten ze de coöperatieve waarden van Cera - samenwerking, solidariteit, inspraak en respect voor het individu - weerspiegelen. Cera steunt projecten in de volgende domeinen: armoedebestrijding, kunst en cultuur, land- en tuinbouw en milieu, medisch-sociaal, onderwijs en vorming/ondernemerschap en (via de Belgische Raffeisenstichting - BSR) solidair bankieren en verzekeren in derdewereldlanden.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Selecteer hieronder enkele trefwoorden...Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven