Mobiliteit (verwijderen) verfijnd met Hout-, meubelindustrie (verwijderen) 51 - 56 van 56 resultaten

Vernieuwde www.mvovlaanderen.be brengt meer vaart in maatschappelijk verantwoord ondernemen

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt. De website www.mvovlaanderen.be zit in een nieuw jasje.

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. De informatieve functie van de website werd versterkt met meer praktijkvoorbeelden, instrumenten en publicaties. De nieuwe navigatie op basis van een uitgebreide thematische ingang (vier hoofdthema’s en een twintigtal subthema’s) en een nieuwe sectorale invalshoek maakt de informatie ook meer toegankelijk.

Meer informatie
Vlaamse KMO’s aan de slag met eco-efficiëntie: de eco-efficiëntiescan online

In 2006 lanceerde de OVAM een subsidieprogramma voor Vlaamse KMO’s: de eco-efficiëntiescan. 1.000 Vlaamse ondernemingen zijn inmiddels doorgelicht op het vlak van eco-efficiëntie. Het doel: ‘meer bedrijfsomzet met minder milieuimpact’.

De eerste analyses wijzen op een succes: 92% van de deelnemende bedrijven ondernam ondertussen actie. Die inspanningen resulteerden in een gemiddelde energiedaling met 8% en een daling van het waterverbruik met 4%. De geproduceerde hoeveelheid afval bleef stabiel, ondanks een toenemende productie-omzet. Uiteindelijk bespaarde zowat elke deelnemende onderneming financiële kosten en vaart het milieu er ook goed bij. De OVAM is overtuigd van het nut van de eco-efficiëntiescan en plaatst deze online voor alle Vlaame KMO’s op http://www.ovam.be/eco-efficientiescan.

Meer informatie
Vlaamse Overheid geeft interactieve infosessie over MVO-onderzoeksproject 2011

MVO is een thema dat de afgelopen jaren steeds belangrijker werd. Ondernemingen en organisaties worden geconfronteerd met een vraag naar meer duurzaamheid en transparantie in hun activiteiten vanuit de samenleving, vanuit consumenten, werknemers, NGO's, beleidsmakers en andere ondernemingen. Maar hoe kunnen bedrijven en organisaties hieraan concreet tegemoet komen? Hoe kan de overheid hen hierbij helpen? Wat kan de rol van de bedrijfsorganisaties zijn? Om op die vragen een antwoord te kunnen bieden, startte het departement Werk en Sociale Economie twee projecten op.

Meer informatie
WBCSD Sustainable Mobility Project

World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), een internationaal MVO- platform voor bedrijven, heeft een specifieke werking rond duurzaam transport. Op de site van de organisatie vind je info en rapporten over het 'Sustainable Mobility Project' van WBCSD.

Meer informatie
Website SMOVE inspireert en informeert over duurzame mobiliteit

SMOVE is een gloednieuwe website voor wie wil inspireren en geïnspireerd worden tot duurzame mobiliteit. De makers beloven een site met inspirerende verhalen, doeltreffende tips en een uitgebreid aanbod om milieuvriendelijker met onze verplaatsingen om te gaan. Je kan er gericht op zoek of op wandel gaan van het ene naar het andere onderwerp.

Meer informatie
X-STRA bvba

X-STRA is gespecialiseerd in het assisteren van bedrijven die met hun producten en/of diensten het onderscheid willen maken door strategisch te excelleren in kritieke bedrijfsprocessen. We werken zowel voor private bedrijven als not-for-profit organisaties. Onze aanpak is no-nonsense, resultaatgericht en gefocust op concrete meerwaarde voor de verschillende stakeholders van onze klanten.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Selecteer hieronder enkele trefwoorden...Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)2 774 60 35 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven