Mobiliteit (verwijderen) verfijnd met Hout-, meubelindustrie (verwijderen) 21 - 30 van 67 resultaten

Ecodriving met Drivolution: besparen, maar niet op veiligheid

“Ecodriving vindt stilaan meer aanhangers, maar men heeft te weinig oog voor een totaalaanpak. Bezuinigen kan via een groen wagenpark, maar heeft weinig zin als je niet aan het rijgedrag van je medewerkers werkt.”

Dat stelt Jan De Strooper, zaakvoerder bij Drivolution. Drivolution geeft rijcursussen aan bedrijfsmedewerkers. Daarbij trachten ze hen een totaalconcept aan te bieden om hun vlootrisico in elk opzicht te beperken. Ze besteden uitgebreid aandacht aan zuinig, veilig, hoffelijk en milieuvriendelijk rijden.

Meer informatie
EFQM Committed to Sustainability
logo EFQM

Veel organisaties beweren dat ze de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid kennen. Maar kunnen ze ook aantonen dat die principes geïntegreerd zijn in hun manier van werken? Dat de geleverde duurzaamheidsinspanningen doeltreffend zijn?

Daar moet de assessment tool ‘EFQM Committed to Sustainability’ een antwoord op bieden. Het laat niet alleen de impact zien, maar is tegelijkertijd ook een erkenning voor de gebruiker.

Meer informatie
Epomm

Het European Platform on Mobility Management reikt verschillende instrumenten aan waarmee mobiliteitsmanagement in de praktijk kan worden gebracht: het installeren van mobiliteitscentra, een mobiliteitskantoor, het aanstellen van een mobiliteitscoördinator, ...

Meer informatie
European SME's and social and environmental responsibility

In deze publicatie worden de resultaten weergegeven van een Europees onderzoek over KMO's en MVO.

Meer informatie
EY Cleantech and Sustainability services Belgium

EY (Ernst & Young) is overtuigd dat MVO in het ondernemerslandschap een onontbeerlijke succesfactor is. Uw maatschappelijk verantwoord ondernemerschap tot op het niveau van uw economisch ondernemerschap brengen is dan ook waar we voor staan. Daarom staan wij voor u klaar met een wereldwijd multidisciplinair team van meer dan 700 MVO-professionals: van ingenieurs, juristen en economisten tot specialisten in milieuwetenschappen, in corporate governance en in diverse MVO-disciplines.

Dankzij onze sectoreigen aanpak beschikken wij over een diepgaande expertise van zowel technische vraagstukken als de meest recente trends in een brede waaier aan sectoren. Zo spelen wij in op die duurzaamheidsvraagstukken die eigen zijn aan uw omgeving. Ernst & Young bouwde jarenlang een diepgaande expertise op in de controle van financiële en niet-financiële gegevens in o.a. duurzaamheidsverslagen. Gecombineerd met hun kennis van de kwaliteit van procedures en interne controles die aan deze dataverificatie is verbonden, is EY de juiste partner voor een kwalitatief MVO-advies.

Meer informatie
Factor4

Factor4 is gespecialiseerd in de ontwikkeling van energiebesparingsprojecten in tertiaire en industriële gebouwen volgens een innovatief energieprestatiemodel.

Meer informatie
Federale Overheidsdienst Leefmilieu

Op de webpagina's van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu vindt u verschillende documenten in verband met milieuvriendelijke transportmiddelen en brandstoffen.

Meer informatie
Fietsersbond

De Fietsersbond, een Vlaamse belangenvereniging voor fietsers, publiceerde verschillende brochures over fietsen in het woon-werkverkeer, bedoeld voor ondernemingen en werknemers.

Meer informatie
Futureproofed

Futureproofed levert onderbouwde business oplossingen gevoed door duurzaamheid.

Futureproofed doet dit met een unieke, geïntegreerde aanpak die zowel milieu-, markt- als business-inzichten combineert in een traject, dat typisch uit de volgende stappen bestaat:

Mapping: milieu-impact (carbon en water footprints, LCA's), marktinzichten, business model analyses
Resolving: milieu-stappenplannen, marktonderzoek, business model innovatie
Launching: targets & implementatie, 'brand activation', evaluatie & monitoring
Inspiring: lezingen, workshops, quiz, communicatie, 'sparring partner' rol

Hierdoor helpen ze bedrijven in hun transitie naar een duurzamere, aantrekkelijke en meer winstgevende toekomst.


Meer informatie
Gebruik de status van de CEO om het vervoersbeleid te veranderen

"CEO’s hebben zelf het krachtigste middel in handen om werknemers te overtuigen om met de trein of de fiets naar het werk te komen. Doe het zelf. Lead by example.” Guillaume Van der Stighelen weet waarover hij spreekt. Hij is CEO van Duval-Guillaume één van de meest succesvolle reclamebureaus van België en ook hij neemt al eens de fiets naar het werk. “Heel wat van onze medewerkers beginnen dat nu ook te doen. Een positieve sfeer kan je snel creëren.”

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Selecteer hieronder enkele trefwoorden...Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven