Labels en certificering (verwijderen) verfijnd met Praktijkvoorbeelden (verwijderen) 1 - 10 van 26 resultaten

Belgische textielindustrie stimuleert duurzame innovaties

Centexbel, het wetenschappelijk en technologisch onderzoekscentrum voor de Belgische Textielnijverheid, publiceerde onlangs zijn jaarverslag. Dit jaar staat het verslag volledig in het teken van duurzaamheid in de textielindustrie.

Meer informatie
Beyers Koffie: duurzaamheid van boon tot kopje

Keurmerken als Fairtrade, Rainforest Alliance, UTZ, Bio en 4C zijn geen onbekende termen bij Beyers Koffie. Deze waren de springplank naar een volledig duurzaamheidsverhaal. Nu zet Beyers Koffie volop in op het verlagen van zijn CO2-uitstoot, duurzame verpakking en het vervullen van zijn maatschappelijke rol.

Meer informatie
Bouwgroep Versluys loopt vooruit op energienorm

Nog voor de nieuwe standaard E-peil 80 voor nieuwbouw in voege treedt op 1 januari 2010, past Versluys Groep die toe in al haar projecten. Vooruitlopen op milieunormen is een aspect van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Groep Versluys is een bouwbedrijf en projectontwikkelaar aan de Belgische kust, met kantoren in Oostende en Bredene.

Meer informatie
De drievuldigheid van Fair Flowers Fair Plants en ID’Flor

ID’Flor uit Lochristi kent u misschien onrechtstreeks door de prachtige Azalea’s die u al eens bij Ikea zag of de oogstrelende orchideeën van kledingketen Marks & Spencer. ID’Flor levert zowel in binnen- als buitenland en is sinds 2010 samen met Fiko Plant het enige Belgische bedrijf met het Fair Flower Fair Plants (FFP)-label. “We zijn in totaal door drie labels gecertificeerd. De procedure heeft enkele jaren geduurd, maar het is de moeite waard”, meent Marketing & Salesmanager Alain De Cuyper van ID’Flor.

Meer informatie
De Post en WWF worden partners voor een Groene Post

De Post en het WWF slaan de handen in elkaar om een steentje bij te dragen tot een beter milieu.  De Post heeft zichzelf de ambitieuze doelstelling opgelegd om haar ecologische voetafdruk te verkleinen door tegen 2012 haar CO2-uitstoot te verminderen met 35 procent en 15 procent minder energie te verbruiken.

Meer informatie
De warme omhelzing tussen Vredeseilanden en Colruyt

Nee, de samenwerking tussen Vredeseilanden en Colruyt is niet nieuw. En ja, dit klassieke voorbeeld van MVO in Vlaanderen klinkt waarschijnlijk bij vele lezers al bekend in de oren. Toch zetten we – in het kader van het campagneweekend van Vredeseilanden op 13,14 & 15 januari – deze samenwerking met veel plezier in de kijker op onze website. Het blijft immers een uiterst sterk staaltje MVO-beleid waarvan we geloven dat overtuigingskracht niet te onderschatten valt.

 

Meer informatie
Druantia: Belgische webwinkel die inzet op duurzaam ondernemen

Druantia is een Belgische webwinkel die natuurlijke gezondheids- en verzorgingsproducten verkoopt. Duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij Druantia de dagelijkse realiteit en heeft niet alleen betrekking op de productkeuze, maar ook op afval, energie en diversiteit.

Meer informatie
Fairtrade label bekend, milieucriteria erachter niet

Uit een onderzoek van TNS-Dimarso bleek dat 66% van de ondervraagde consumenten het begrip "fair trade" of "eerlijke handel" kent. Het Fairtrade label heeft dus een grote naambekendheid bij de consumenten. De ondervraagden hadden ook een goed beeld van de lading die het label Fairtrade dekt. De eerlijke prijs wordt in bijna de helft van de antwoorden vermeld.

Meer informatie
Ferrero engageert zich voor fairtrade

Ferrero zal de komende drie jaar 20.000 ton (MT) Fairtrade gecertificeerde cacaobonen aankopen in West-Afrika. Dat is zeer goed nieuws voor Ivoriaanse Fairtrade cacaoboeren die dringend op zoek zijn naar afzetmarkt.

Meer informatie
Grote supermarkten lanceren eigen fairtrademerken

Fairtrade vindt op steeds meer manieren de weg naar de modale consument. Bekende supermarktketens lanceren eigen fairtrademerken met steun van Max Havelaar.

Meer informatie


Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)2 774 60 35 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven