Labels en certificering (verwijderen) verfijnd met Links (verwijderen) 1 - 6 van 6 resultaten

Braungart

Achtergrondinformatie over visie, werkzaamheden en publicaties van Michael Braungart, één van de ontwerpers van Cradle to Cradle.

GA!

Meer informatie
C2C Platform

Belgisch platform dat wordt beheerd door Sustenuto. De website bevat enkele nieuwsberichten, en geeft de bezoekers de mogelijkheid om lid te worden van een cradle to Cradle netwerk.

GA!

Meer informatie
C2C-Certified

Website van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. De website bevat veel informatie omtrent de criteria van het certificatieproces, en ook een lijst met gecertificeerde producten.

GA!

Meer informatie
Environmental Protection and Encouragement Agency (EPEA)

EPEA, Environmental Protection Encouragement Agency, werd in 1987 in Hamburg opgericht door Michael Braungart. Dit ontwerp- en onderzoeksbureau ontwikkelt wereldwijd intelligente productsystemen volgens het Cradle to Cradle concept.

 

GA!

Meer informatie
McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC)

McDonough Braungart Design Chemistry werd in 1995 opgericht door William McDonough en Michael Braungart. MBDC adviseert, ontwikkelt en ontwerpt producten en systemen om organisaties te ondersteunen bij het implementeren van hun unieke Cradle to Cradle Protocol voor duurzaam ontwerp. Het bureau is ook houder van het Service Merk ‘Cradle to Cradle’ en het certificeringssysteem ‘Cradle to Cradle Certified CM’.

GA!

Meer informatie
Website PEFC-gelabelde producten

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) werd boven de doopvont gehouden in 1999. Producten met het PEFC-label garanderen de herkomst uit verantwoord beheerde bossen. Concreet betekent dit een bosbeheer dat tegelijk economisch leefbaar, milieuvriendelijk en sociaal gunstig is. PEFC Belgium vzw is het nationale secretariaat van PEFC in België en staat onder andere in voor de promotie van het PEFC-label.

De PEFC-site www.pefc.be is een hedendaagse, informatieve website met een efficiënte zoekfunctie naar PEFC-gelabelde producten. De site bevat actuele en hedendaagse informatie over duurzaam bosbeheer en meer specifiek het PEFC-label. De site biedt de bezoeker eveneens een onmisbaar instrument om in enkele muisklikken een PEFC-gelabeld product te vinden (ook toegankelijk via www.ikzoekpefc.be).

Uiteraard verschaft de website ook de nodige informatie aan de boseigenaars die hun bossen willen laten certificeren en de bedrijven die PEFC-gelabelde producten verwerken en verdelen. Daarnaast werd voor de PEFC-gecertificeerde bedrijven ook een apart deel van de site gereserveerd met een persoonlijk paswoord. Via het intranet beschikken zij over bijkomende tools die hen helpen om te communiceren over hun engagement.

Bron: PEFC Belgium

Meer informatie


Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)2 774 60 35 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven