Diversiteit (verwijderen) verfijnd met Ontspanning, cultuur, sport (verwijderen) en Praktijkvoorbeelden (verwijderen) 1 - 10 van 18 resultaten

Antwerpen proeft met iedereen

Het Bollekesfeest met Antwerpen Proeft is ook dit jaar een vaste waarde voor gastronomie en gezelligheid. Van 5 tot 8 augustus draait alles om proeven, zien, voelen, horen, ruiken en bovenal genieten. Bezoekers kunnen zich vier dagen lang laten verrassen en verwennen door het beste wat culinair Antwerpen te bieden heeft. Naast de traditionele invulling staan er ook nieuwe, verrassende activiteiten op het programma. De Gedempte Zuiderdokken vormen ook in 2010 het decor voor dit culinaire festival.

Meer informatie
Bij voetbalclub City Pirates primeert maatschappelijke betrokkenheid

Het nieuwe voetbalseizoen draait weeral op volle toeren. Ook City Pirates, een Antwerpse vierdeklasser, geraakt stilaan onder stoom. Het eerste team prijkt vooralsnog bovenaan de rangschikking, maar de ambities van de club liggen niet alleen op sportief vlak. “City Pirates is een sociaal project, dus staat de maatschappelijke betrokkenheid voorop”, vertelt Paul Hermans van Modero, een gerechtsdeurwaarderskantoor dat mee aan het project trekt.

Meer informatie
Bright Future werkt aan de toekomst van allochtone studenten

Allochtonen vinden moeilijk werk. Dat is des te frustrerend als ze een hoog diploma haalden. Bright Future tracht hier iets aan te doen. Het is een coachingnetwerk, dat gemotiveerde hoger opgeleide allochtone studenten in contact brengt met de bedrijfstak waarin ze willen werken. Bright Future ondersteunt de studenten door hen coaches, ervaren managers uit de belangrijkste bedrijfstakken die op vrijwillige basis de studenten begeleiden, aan te reiken.

Meer informatie
Comedyfestival Gent - Duurzaam en divers

Comedyfestival Gent engageert zich om een divers (met meer dan 50% vrouwelijke en/of allochtone acts) en duurzaam festival te zijn. De inkomsten worden ook evenredig over de artiesten gespreid en een groot deel van de eventuele winst zal naar duurzame projecten gaan.

Meer informatie
De Zomer van Antwerpen, een kleurrijk en duurzaam geïnspireerd festival

Zomer van Antwerpen is een uitbundig, cultureel zomerfeest dat in juli en augustus op de meest onverwachte plekken opduikt en voelbaar is in heel de stad. Het programma bestaat uit een brede waaier van erg uitlopende voorstellingen over kleine, alledaagse dingen, vaak gratis en toegankelijk voor een breed publiek van alle leeftijden. Een doorgedreven samenwerking met tientallen culturele en niet-culturele partners, stadsdiensten en honderden vrijwilligers zorgt ervoor dat het festival stevig verankerd is in de stad.

Meer informatie
Diversiteitsbeleid bij de VRT

Als openbare omroep wil de VRT de verscheidenheid in Vlaanderen op vlak van cultuur, leeftijd, geslacht, ... weerspiegelen en bevorderen, zowel voor als achter de schermen. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige beeldvorming in de programma's en naar een divers personeelsbestand.

Meer informatie
Esperanzah! engageert zich voor nog meer coherentie

Al van bij zijn ontstaan streeft Esperanzah!, World Music Festival, ernaar zijn organisatie te verfijnen in een coherente opbouw van wereldwijd respect die de festivalgangers echter niet altijd begrijpen. Vanaf 2010 heeft het festival gekozen voor een nieuwe manier om dit engagement aan te pakken.

Heel concreet heeft de organisatie de geselecteerde acties opgesplitst in vijf pijlers die nauw met elkaar samenhangen: cultuur, milieu, sociale aspecten, economie en Noord-Zuidrelaties. Op iedere plaats waar concrete handelingen worden gesteld, zal een informatiebord het initiatief verduidelijken voor de festivalgangers.

Meer informatie
Europese gevalstudie in verband met mindervaliden en werken

Business & Disability is een netwerk dat het bedrijfsleven samenbrengt met de gehandicaptenbeweging. In de uitgave "European case studies" vind je 36 uitgebreide praktijkvoorbeelden over onder andere de fysieke toegankelijkheid van gebouwen, e-toegankelijkheid en tewerkstellingsprojecten gericht op mensen met een handicap.

Meer informatie
Mano Mundo: gratis, duurzaam en intercultureel

Mano Mundo is een mondiaal festival dat jaarlijks voor tienduizenden bezoekers het begin van het festivalseizoen inluidt. Het is een mondiaal, intercultureel en duurzaam festival voor iedereen.

Meer informatie
Masterclass Duurzaam Ondernemen

Hoe maatschappelijk verantwoord ondernemerschap (MVO) en stakeholdermanagement in de praktijk brengen? Twaalf bedrijven namen met dit doel deel aan de Masterclass Duurzaam Ondernemen.

De deelnemers zijn communicatiebureau Commotie, bouwbedrijven Beneens en Renotec, ijsfabrikant Glacio, staal- en ijzergieterij Allard-Europe, Iemants staalconstructies, de Miko groep (koffie en kunststofverpakkingen), adviesbureau BECO Groep, schoonmaakbedrijf Care en sociale economiebedrijven Alito Hout, WEB en Natuurwerk. Zij hebben anderhalf jaar in groep samengewerkt en invulling gegeven aan MVO en stakeholdermanagement in de praktijk. Dat levert een schat aan leerervaringen op en vele praktijkvoorbeelden van synergie tussen mens, milieu en economie. In de brochure 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en stakeholdermanagement in de praktijk. Twaalf openhartige bedrijfsgetuigenissen' vertelt elk van de deelnemende bedrijven hier uiterst openhartig over. Laat u inspireren door hun ervaringen ... 

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Geen verfijning mogelijk.Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven