Competentieontwikkeling (verwijderen) verfijnd met Transport, logistiek (verwijderen) en Instrumenten (verwijderen) 1 - 10 van 21 resultaten

3P+ Navigator : Leiderschapsinstrument voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

3P+ Navigator is een leiderschapsinstrument dat mensen, teams en organisaties inzicht geeft in hun rol en bijdrage tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het zet aan tot initiatieven die een duurzame invloed uitoefenen op markt, industrie en gemeenschap. Dankzij de  3P+ Navigator MVO toolkit kunnen teamleiders en hun mensen in anderhalf uur MVO-krachtlijnen en initiatieven bepalen voor hun project, team of organisatie

Meer informatie
Box@Werkplek

Hoe laat u de competenties van uw personeel zo veel mogelijk tot hun recht komen? Box@Werkplek geeft het antwoord met een laagdrempelige scan en zeven doe-agenda’s – die u los van elkaar of samen gebruikt. De doe-agenda’s helpen u competentieontwikkeling op te starten. En de vragenlijsten leren u hoe u moet omgaan met de ontwikkeling van de medewerkers.

Meer informatie
Bundeling tools van Vlaamse Overheid

Competentiebeleid kan altijd en overal. Sector of bedrijfsgrootte speelt geen rol – van arbeiders tot bedienden, in een kmo of multinational. Altijd maar meer bedrijven doen aan competentiebeleid. En dat met drie belangrijke drijfveren: efficiëntie verhogen, ruimere economische context bieden en dedrang om mee te zijn.

 

Meer informatie
Databse informatie omtrent competentieontwikkeling en -beleid

Er wordt veel gesproken, geschreven en gedaan rond competentiebeleid. Ziet u door het bos de bomen niet meer? Dan springt deze website te hulp. Hij bundelt de voornaamste zaken:
een verklaring van wat competentiebeleid is, waarom het nodig is en informatie rond de opstart, implementatie van competentiebeleid.

Meer informatie
De Sustainability Challenge: daag jouw organisatie uit in MVO!

De Sustainability Challenge is een tool die werd ontwikkeld om jouw organisatie uit te dagen op het vlak van MVO. Aan de hand van een methodische aanpak leggen we de vinger op wat nu jouw belangrijkste MVO issues zijn. Het resultaat is een concrete en op maat gemaakte MVO-aanpak, gefocust op de kernissues voor jouw organisatie. Zo wordt MVO morgen al een reële meerwaarde. 

Meer informatie
Duurzaam omgaan met personeel en hun competenties

Duurzaam omgaan met personeel en hun competenties: een mooie uitdaging.
Verschillende instrumenten kunnen u hierbij helpen. Getuigenissen van gebruikers bieden u een overzicht van de mogelijkheden.

Meer informatie
Duurzaamheidsspellen: spelenderwijs omgaan met duurzaamheid

U kunt MVO op verschillende manieren omzetten naar praktijk. En die hoeven niet altijd even droog of theoretisch zijn. Wat dacht u van spellen die duurzaamheid promoten? Die kunnen namelijk zeer interessant zijn voor zowel bedrijfsleiders, werknemers als familie. Er bestaan in talrijke spellen in verschillende landen. We doen voor u een greep uit het ruime aanbod. We maken daarbij onderscheid tussen bordspellen en internetspellen.

Meer informatie
EFQM Committed to Sustainability
logo EFQM

Veel organisaties beweren dat ze de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid kennen. Maar kunnen ze ook aantonen dat die principes geïntegreerd zijn in hun manier van werken? Dat de geleverde duurzaamheidsinspanningen doeltreffend zijn?

Daar moet de assessment tool ‘EFQM Committed to Sustainability’ een antwoord op bieden. Het laat niet alleen de impact zien, maar is tegelijkertijd ook een erkenning voor de gebruiker.

Meer informatie
Horizons: ontwikkelingstool voor duurzaamheids- en innovatiestrategie

Binnen welke ecologische grenzen moet een organisatie blijven in een duurzame economie en wat zijn de sociale voorwaarden? Horizons is een praktische tool om de huidige trends en uitdagingen te koppelen aan marktopportuniteiten voor innovatieve oplossingen.

Meer informatie
Investors in People - Investeren in uw medewerkers loont!

Mensen zijn het belangrijkste kapitaal van iedere organisatie. Zeker wanneer ze de prestaties leveren die het realiseren van de organisatiedoelstellingen mogelijk maakt. Om goede prestaties te leveren hebben medewerkers echter de juiste kennis en vaardigheden nodig. Bovendien moeten ze weten wat van hen verwacht wordt. De IiP standaard verplicht een onderneming om duidelijke doelstellingen te hebben en ook om die doelstellingen duidelijk te communiceren met de medewerkers. Vanuit het inzicht dat elke medewerker en elk team heeft in de eigen bijdrage en verantwoordelijkheid aan de realisatie van die doelstellingen, kan de nood aan bijkomende vorming worden afgeleid. Dit permanente alignerings- en optimalisatieproces wordt geïnitieerd en gevoed vanuit de criteria die in de IiP standaard beschreven staan.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Geen verfijning mogelijk.Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven