Competentieontwikkeling (verwijderen) verfijnd met Energie, water (verwijderen) 51 - 60 van 72 resultaten

SDG Compass helpt bedrijven VN-doestellingen te bereiken

Deze week lanceerde de Verenigde Naties het SDG Compass. Dit instrument begeleidt bedrijven bij een strategische aanpak van de Sustainable Development Goals (SDGs) en bij het verbeteren van hun bijdrage aan duurzame ontwikkeling door middel van kernactiviteiten.

Het kompas is een realisatie van GRI, UN Global Compact en het World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).

Meer informatie
Simulatiespel "Ruimte voor competenties"

Vandaag de dag is het continu ontwikkelen van talenten, competenties van onschatbare waarde voor de toekomst van zowel de werknemers als van de bedrijven zelf. Om het ontdekken en het ontwikkelen van competenties een duwtje in de rug te geven, heeft het Centrum Informatieve Spelen vzw, in samenwerking met het ACV, het ACLVB, en het ABVV het informatief begeleidingsspel ‘Ruimte voor Competenties’ ontwikkeld. ‘Ruimte voor Competenties’ is een ESF-project.

Meer informatie
Sociale dialoog maakt het verschil - resultaten van het DIAMOND-project

Het ABVV en ACV werkten rond diverse MVO-thema’s een aantal specifieke acties en instrumenten uit. Dit gebeurde binnen het zogenaamde DIAMOND-project (DIAloog Maatschappelijk ON Dernemen). Een project met financiële steun van het Europees Sociaal Fonds, waarbij Arbeid & Milieu en het Hoger Instituut voor de Arbeid van de K.U.Leuven optraden als partners van ACV en ABVV.

Meer informatie
Softwarepakket HeRMAN: jobs op maat creëren met het oog op competenties van medewerkers

Het webbased softwarepakket HeRMAN is ontwikkeld door de sociale werkplaatsen. Deze software ondersteunt deze bedrijven in het creëren van een job op maat, vertrekkend vanuit de competenties van medewerkers en met oog voor  ontwikkeling van competenties. De verschillende stappen in een HR beleid zijn opgenomen in de software: aanwervingsprocedure, opvolging tijdens tewerkstelling: persoonlijk ontwikkelingsplan, VTO, functionerings- en evaluatiegesprekken en ontslag. Elk bedrijf die vanuit deze visie een HR beleid wil opzetten vindt een meerwaarde in HeRMAN.

Meer informatie
Startschot voor Bio Base Europe in Gent

Met Bio Base Europe willen Vlaanderen en Nederland van de Gentse kanaalzone hét Europese centrum voor biogebaseerde economie maken. Bio Base Europe zal er onderzoeks- en opleidingsfaciliteiten voor bioprocessen bouwen, om de ontwikkeling van een biogebaseerde economie in Europa op gang te trekken.

Meer informatie
Still Movin

Still Movin is een Gents bedrijf actief in de opleidingssector. Bijzonder is dat ze zich focussen op programma’s rond gedrags- en cultuurverandering binnen organisaties. Via specifieke op maat samengestelde programma’s werken ze aan een meer duurzame betrokkenheid van medewerkers, aan een positieve attitude en gezondheidsbewustzijn om bijvoorbeeld absenteïsme te reduceren. Stress, motivatie, omgaan met veranderingen, concentratie, energiemanagement en thema’s als voeding, relaxatie, ademhaling en slaap komen aan bod tijdens de trainingen.

Meer informatie
Streetwize

Streetwize is een coaching- en trainingsbureau dat een totaal pakket aanbiedt inzake people management. Wij zijn de “learning partner” voor de innoverende organisatie. Met op maat ontwikkelde werkvormen en materialen ondersteunen we de leerprocessen in de organisatie.
Door zijn diversiteitsknow-how kan Streetwize voor elke klant een oplossing op maat aanbieden omtrent management, innovatie, communicatie en motiverende inspiratie.

Meer informatie
Sustain25

SUSTAIN25 – uw partner voor MVO rapportering!

Sustain25 helpt u op een deskundige, praktische en enthousiaste wijze om duurzaam ondernemen waar te maken binnen uw organisatie. Een MVO beleid geeft u concurrentie  voordeel  en toont uw maatschappelijk engagement aan de buitenwereld. Veel MVO gegevens zijn reeds beschikbaar in uw organisatie en via eigen tools realiseer ik samen met u op korte termijn een kwaliteitsvol duurzaamheidsrapport (GRI gebaseerd of niet)!

Meer informatie
Talenten Trotter

Deze inspirerende gids leidt u door de volledige HR-cyclus. Hij behandelt verschillende kwesties en vertelt concrete belevenissen rond competentiemanagement.

Meer informatie
Talentontwikkelaar.be helpt ondernemingen te focussen op talent

De meeste ondernemingen nemen nog te weinig actie om de toenemende vergrijzing op de werkvloer voor te bereiden, hebben geen programma klaar om medewerkers met burn-outs en ziektes terug aan de slag te helpen en beschouwen diversiteit op de werkvloer niet als prioritair. Dat blijkt uit een online bevraging bij ruim 700 ondernemingen in Vlaanderen. Vlaams minister van Werk Philippe Muyters liet dan ook speciaal een online toolbox ‘www.talentontwikkelaar.be’ ontwikkelen. Hiermee wil hij ondernemingen niet alleen motiveren en helpen om dergelijke thema’s structureel aan te pakken, maar wil hij hen ook stimuleren om meer in te zetten op talent.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Selecteer hieronder enkele trefwoorden...Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven