Transport, logistiek (verwijderen) verfijnd met Publicaties (verwijderen) en Samenwerking met NGO's en VZW's (verwijderen) 1 - 9 van 9 resultaten

Coöperatief ondernemen in de kijker met studiedagen en handboeken

Er beweegt veel in de wereld van het coöperatief ondernemen die opnieuw meer en meer aandacht krijgt. De coöperatieve beweging versterkt zich en ook de Vlaamse overheid stelt als doel om de principes van het coöperatief ondernemen op te waarderen.
Het ondernemersmodel werd al in de kijker gezet op de studiedag op 6 mei van het Cera Steunpunt Coöperatief Ondernemen. Twee nieuwe studiedagen volgen
.

Meer informatie
Corporate foundations

Dit onderzoeksrapport van het Britse Business in the Community geeft praktisch advies en aanbevelingen voor diegenen die eraan denken om een bedrijfsfonds op te richten, of bedrijven hierover advies geven.

Meer informatie
Corporations and NGOs: When Accountability Leads to Co-optation

Interactions between corporations and nonprofits are on the rise, frequently driven by a corporate interest in establishing credentials for corporate social responsibility (CSR). In this article, authors show how increasing demands for accountability directed at both businesses and NGOs can have the unintended effect of compromising the autonomy of nonprofits and fostering their co-optation.

Meer informatie
Ethical Corporation Report Business-NGO Partnerships

Rapport van studie over partnerships tussen bedrijven en NGO's.

Meer informatie
European SME's and social and environmental responsibility

In deze publicatie worden de resultaten weergegeven van een Europees onderzoek over KMO's en MVO.

Meer informatie
Interview Peter Wollaert (Kauri) "Ondernemingen hebben de NGO's nodig"

Kauri is geen organisatie die de media haalt met spectaculaire acties. Dat is geen toeval. Directeur Peter Wollaert: “Kauri kiest ervoor een overlegplatform te zijn voor de niet-gouvernementele organisaties die streven naar een duurzame wereldeconomie aan de ene kant en de ondernemingen aan de andere kant. In deze tijd van globalisering hebben de twee elkaar nodig.”

Meer informatie
NGO's en bedrijven in België

In deze brochure vindt u meerdere voorbeelden van samenwerking tussen bedrijven en NGO's. Het is opgesteld als een praktische gids die in de eerste plaats bestemd is voor de bedrijven, maar ook nuttig is voor ngo’s of andere actoren.

Meer informatie
Ondernemingen actief in “vierde pijler” van ontwikkelingssamenwerking

Vlaanderen beleeft een explosieve groei van initiatieven waarbinnen mensen zich engageren voor het Zuiden. Ook ondernemingen zijn actief in wat men de “vierde pijler” van de ontwikkelingssamenwerking noemt. Sommige bedrijven doen expliciet mee vanuit hun MVO-visie.

Meer informatie
Partnering for succes. Business perspectives on multistakeholder partnerships

Rapport van het World Economic Forum's Global Corporate Citizenship Initiative over partnerschappen tussen bedrijven en andere maatschappelijke actoren, inclusief heel wat voorbeelden.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Geen verfijning mogelijk.Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven