Textiel, kleding (verwijderen) verfijnd met Samenwerking met NGO's en VZW's (verwijderen) 1 - 10 van 63 resultaten

Between-us

Between-us helpt sinds 1997 bedrijven, overheden en woningcorporaties in Nederland, België, Scandinavië en Zwitserland bij het creëren van stakeholder value. Onze innovatieve resultaat- en mensgerichte aanpak onderscheidt zich door de verbinding die Between-us maakt tussen zakelijkheid en creativiteit.

Meer informatie
BINARIO

Binario is een jonge organisatie die zich richt op het samenbrengen van de sociale en de reguliere economie (in eigen land) en van Noord en Zuid (in de derde wereld). Via ontwikkeltrajecten – bv. leiderschapsprogramma’s – worden duurzame relaties tot stand gebracht, waarbij wederzijds leren centraal staat.

Meer informatie
Biokatoen wordt betaalbaar

Bedrijven als H&M en C&A maken biologisch katoen toegankelijk voor veel mensen door de prijs laag te houden. Ze zijn intussen de grootste afnemers van biologisch katoen ter wereld. Heeft de katoenboer daar ook iets aan?

Meer informatie
Breng beweging in uw bedrijf.

Duurzaam ondernemen in 10 case-studies en 100 praktische tips. In deze gratis te downloaden brochure vindt u concrete bedrijfscases en heel wat tips rond MVO.

Meer informatie
CCI.BE (Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België)

Voka (http://www.voka.be) is het Vlaams netwerk van ondernemingen, gevormd door Voka - Vlaams Economisch Verbond en Voka - Kamers van Koophandel. Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, vertegenwoordigt 18.000 ondernemingen en organisaties uit 24 sectoren. Het aanbod van Voka  is zeer divers en steeds gericht op het ondersteunen en begeleiden van organisaties en bedrijven in verandering en groei.

Voka - Vlaams Economisch Verbond staat voor standpuntbepaling en belangenbehartiging (lobbying bij politiek, overheid en overleg met sociale partners). Dit alles wordt ondersteund door een sterk kenniscentrum.
 
De acht Voka - Kamers van Koophandel staan voor netwerking en een sterke dienstverlening (ondernemingsloket, opleidingen, vorming, infosessies, werkgelegenheidsinitiatieven, informatie, ...)

De Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België is de overkoepelende organisatie voor de Kamers van Koophandel in België en voor de Belgische Kamers van Koophandel in het buitenland. Zij verdedigt de belangen van haar leden en vertegenwoordigt het kamernetwerk op nationaal, Europees en internationaal niveau. De Federatie plaatst duurzaamheid en MVO hoog op de agenda van de Kamers.

Meer informatie
CO2logic

CO2logic specialiseert zich in het berekenen, verminderen en compenseren van CO2-uitstoot. CO2logic is de Belgische pionier en leider in vrijwillige CO2-compensatie sinds eind 2006. CO2logic werd door het IEW/ULB bekroond als meest aangeraden Belgische CO2 compensatiebedrijf (en tweede op Europees vlak). Het bedrijf heeft een stevige reputatie en is als enige in België gecertifieerd door Forum Ethibel.

Meer informatie
Coöperatief ondernemen in de kijker met studiedagen en handboeken

Er beweegt veel in de wereld van het coöperatief ondernemen die opnieuw meer en meer aandacht krijgt. De coöperatieve beweging versterkt zich en ook de Vlaamse overheid stelt als doel om de principes van het coöperatief ondernemen op te waarderen.
Het ondernemersmodel werd al in de kijker gezet op de studiedag op 6 mei van het Cera Steunpunt Coöperatief Ondernemen. Twee nieuwe studiedagen volgen
.

Meer informatie
Coopburo

Coopburo, de coöperatieve dienstverlener van Cera, informeert, inspireert en adviseert mensen, organisaties en beleid over coöperatief ondernemen. Coopburo begeleidt zowel nieuwe initiatieven als gevestigde coöperaties in diverse sectoren. Daarnaast biedt Coopburo een uitgebreid vormingsaanbod aan en verkent vanuit actuele maatschappelijke uitdagingen nieuwe toepassingsmogelijkheden voor coöperatief ondernemen.

Meer informatie
Corporate foundations

Dit onderzoeksrapport van het Britse Business in the Community geeft praktisch advies en aanbevelingen voor diegenen die eraan denken om een bedrijfsfonds op te richten, of bedrijven hierover advies geven.

Meer informatie
Corporations and NGOs: When Accountability Leads to Co-optation

Interactions between corporations and nonprofits are on the rise, frequently driven by a corporate interest in establishing credentials for corporate social responsibility (CSR). In this article, authors show how increasing demands for accountability directed at both businesses and NGOs can have the unintended effect of compromising the autonomy of nonprofits and fostering their co-optation.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Selecteer hieronder enkele trefwoorden...Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)2 774 60 35 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven