Textiel, kleding (verwijderen) verfijnd met Cradle to cradle en ecodesign (verwijderen) 1 - 10 van 52 resultaten

Adidas ontwikkelt waterloos kleuringproces voor T-shirts

Adidas heeft een nieuwe technologie geïntroduceerd om textiel te kleuren zonder water te gebruiken. Het kleuren van kleding verbruikt momenteel op wereldniveau ongeveer één Middellandse Zee om de twee jaar en zorgt voor heel wat afvalwater. De nieuwe ‘waterloze’ technologie maakt gebruik van samengeperste CO2 en vermijd water, bijkomende chemische stoffen en verbruikt 50 procent minder energie. 

Meer informatie
Agentschap Ondernemen

Het Agentschap Ondernemen behoort tot het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) en staat onder voogdij van Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Buitenlands Beleid, Landbouw en Plattelandsbeleid. Het is de taak van het agentschap om het economisch beleid uit te voeren en in te staan voor de operationele voorbereiding ervan.

Meer informatie
Artoos

Artoos is een duurzame one-stop-shop voor uw communicatie. Onder één dak vindt u copywriting, creatie, druk & afwerking en mailhandling. Elke dag boeken onze klanten winst : uw communicatie kost minder tijd & geld, heeft een kleinere ecologische voetafdruk en dus een grotere communicatiekracht.

We zijn ISO 14001 en FSC gecertificeerd en berekenen de carbon footprint van uw communicatie:

- meten
- reduceren
- compenseren
- communiceren!

Het themanummer van onze nieuwsbrief MIX over dit onderwerp vindt u op onze website.

Meer informatie
BECO Groep

Sinds eind 2012 maakt het adviesbureau voor winst in duurzaamheid BECO deel uit van het Cleantech and Sustainability team van EY (Ernst&Young). Met deze stap kunnen de adviseurs van BECO nog beter en sneller in te kunnen spelen op de uitdagingen die duurzaamheid biedt voor de klanten en de maatschappij.

Voor meer info over onze dienstverlening, zie onze website 

 

Meer informatie
Belgische textielindustrie stimuleert duurzame innovaties

Centexbel, het wetenschappelijk en technologisch onderzoekscentrum voor de Belgische Textielnijverheid, publiceerde onlangs zijn jaarverslag. Dit jaar staat het verslag volledig in het teken van duurzaamheid in de textielindustrie.

Meer informatie
Beoordeling van producten in het kader van duurzame ontwikkeling

Van 1995 tot 2004 werkte de Universiteit Gent (Centrum voor Duurzame Ontwikkeling) met behulp van verschillende medewerkers aan een methodologie om producten te beoordelen in het kader van duurzame ontwikkeling. Op maandag 18 mei 2009 werd deze gepubliceerd onder de noemer 'Guidelines for social Life Cycle Assessment of Products'.

Meer informatie
Braungart

Achtergrondinformatie over visie, werkzaamheden en publicaties van Michael Braungart, één van de ontwerpers van Cradle to Cradle.

GA!

Meer informatie
Breathing LIFE into greener businesses

In het kader van LIFE, het Europees subsidieprogramma voor milieugerelateerde projecten, verscheen de brochure "Breathing LIFE into greener businesses". Het behandelt kort 19 spraakmakende voorbeelden van eco-efficiënte bedrijfsvoering uit 11 verschillende landen.

Meer informatie
C2C Platform

Belgisch platform dat wordt beheerd door Sustenuto. De website bevat enkele nieuwsberichten, en geeft de bezoekers de mogelijkheid om lid te worden van een cradle to Cradle netwerk.

GA!

Meer informatie
C2C-Certified

Website van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. De website bevat veel informatie omtrent de criteria van het certificatieproces, en ook een lijst met gecertificeerde producten.

GA!

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Selecteer hieronder enkele trefwoorden...Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)2 774 60 35 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven