Overige industrie (verwijderen) verfijnd met Duurzaam investeren en beleggen (verwijderen) 1 - 10 van 26 resultaten

CCI.BE (Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België)

Voka (http://www.voka.be) is het Vlaams netwerk van ondernemingen, gevormd door Voka - Vlaams Economisch Verbond en Voka - Kamers van Koophandel. Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, vertegenwoordigt 18.000 ondernemingen en organisaties uit 24 sectoren. Het aanbod van Voka  is zeer divers en steeds gericht op het ondersteunen en begeleiden van organisaties en bedrijven in verandering en groei.

Voka - Vlaams Economisch Verbond staat voor standpuntbepaling en belangenbehartiging (lobbying bij politiek, overheid en overleg met sociale partners). Dit alles wordt ondersteund door een sterk kenniscentrum.
 
De acht Voka - Kamers van Koophandel staan voor netwerking en een sterke dienstverlening (ondernemingsloket, opleidingen, vorming, infosessies, werkgelegenheidsinitiatieven, informatie, ...)

De Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België is de overkoepelende organisatie voor de Kamers van Koophandel in België en voor de Belgische Kamers van Koophandel in het buitenland. Zij verdedigt de belangen van haar leden en vertegenwoordigt het kamernetwerk op nationaal, Europees en internationaal niveau. De Federatie plaatst duurzaamheid en MVO hoog op de agenda van de Kamers.

Meer informatie
Coopburo

Coopburo, de coöperatieve dienstverlener van Cera, informeert, inspireert en adviseert mensen, organisaties en beleid over coöperatief ondernemen. Coopburo begeleidt zowel nieuwe initiatieven als gevestigde coöperaties in diverse sectoren. Daarnaast biedt Coopburo een uitgebreid vormingsaanbod aan en verkent vanuit actuele maatschappelijke uitdagingen nieuwe toepassingsmogelijkheden voor coöperatief ondernemen.

Meer informatie
De Sustainability Challenge: daag jouw organisatie uit in MVO!

De Sustainability Challenge is een tool die werd ontwikkeld om jouw organisatie uit te dagen op het vlak van MVO. Aan de hand van een methodische aanpak leggen we de vinger op wat nu jouw belangrijkste MVO issues zijn. Het resultaat is een concrete en op maat gemaakte MVO-aanpak, gefocust op de kernissues voor jouw organisatie. Zo wordt MVO morgen al een reële meerwaarde. 

Meer informatie
Deloitte

Deloitte verleent diensten met een hoge toegevoegde waarde in de verschillende domeinen van het bedrijfsbeheer. Het Belgische bedrijf maakt deel uit van de internationale groep Deloitte Touche Tohmatsu, een van de grootste dienstverleners aan ondernemingen ter wereld, met meer dan 190.000 medewerkers in meer dan 150 landen. In België is Deloitte marktleider van audit – en adviesbureaus met meer dan 2500 medewerkers verdeeld over 10 klantenkantoren. We adviseren openbare instellingen en privébedrijven in de financiële, juridische en fiscale sfeer alsook op het gebied van management, informatica, duurzaamheid en nieuwe technologieën.

Meer informatie
Duurzaam beleggen: schoon,schoner, schoonst

De afgelopen jaren zijn veel nieuwe beleggingsthema’s in de markt gelanceerd. Voordat het begrip thema echter überhaupt met beleggen werd verbonden, bestond er al een in de markt: duurzaam beleggen. Dat werd namelijk al in de jaren zestig geïntroduceerd en het blijft actueel. Het is een thema gebleken met ‘een lange adem’, dat steeds populairder wordt.

Meer informatie
Duurzaam ketenbeheer in internationaal perspectief

Vigeo Rating is een Europese expert in het meten en evalueren van prestaties en risico's van bedrijven op het vlak van sociale verantwoordelijkheid op de volgende vlakken: milieu, mensenrechten, bedrijfsethiek, goed bestuur, sociaal beleid en impact op de lokale gemeenschap. Vigeo biedt een breed scala aan diensten voor beleggers en vermogensbeheerders die streven naar duurzame en maatschappelijk verantwoorde beleggingsprestaties. Jordi Lesaffer van Vigeo Belgium geeft meer toelichting bij het belang van duurzaam ketenbeheer.

Meer informatie
Duurzaamheidsspellen: spelenderwijs omgaan met duurzaamheid

U kunt MVO op verschillende manieren omzetten naar praktijk. En die hoeven niet altijd even droog of theoretisch zijn. Wat dacht u van spellen die duurzaamheid promoten? Die kunnen namelijk zeer interessant zijn voor zowel bedrijfsleiders, werknemers als familie. Er bestaan in talrijke spellen in verschillende landen. We doen voor u een greep uit het ruime aanbod. We maken daarbij onderscheid tussen bordspellen en internetspellen.

Meer informatie
EFQM Committed to Sustainability
logo EFQM

Veel organisaties beweren dat ze de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid kennen. Maar kunnen ze ook aantonen dat die principes geïntegreerd zijn in hun manier van werken? Dat de geleverde duurzaamheidsinspanningen doeltreffend zijn?

Daar moet de assessment tool ‘EFQM Committed to Sustainability’ een antwoord op bieden. Het laat niet alleen de impact zien, maar is tegelijkertijd ook een erkenning voor de gebruiker.

Meer informatie
European SME's and social and environmental responsibility

In deze publicatie worden de resultaten weergegeven van een Europees onderzoek over KMO's en MVO.

Meer informatie
EY Cleantech and Sustainability services Belgium

EY (Ernst & Young) is overtuigd dat MVO in het ondernemerslandschap een onontbeerlijke succesfactor is. Uw maatschappelijk verantwoord ondernemerschap tot op het niveau van uw economisch ondernemerschap brengen is dan ook waar we voor staan. Daarom staan wij voor u klaar met een wereldwijd multidisciplinair team van meer dan 700 MVO-professionals: van ingenieurs, juristen en economisten tot specialisten in milieuwetenschappen, in corporate governance en in diverse MVO-disciplines.

Dankzij onze sectoreigen aanpak beschikken wij over een diepgaande expertise van zowel technische vraagstukken als de meest recente trends in een brede waaier aan sectoren. Zo spelen wij in op die duurzaamheidsvraagstukken die eigen zijn aan uw omgeving. Ernst & Young bouwde jarenlang een diepgaande expertise op in de controle van financiële en niet-financiële gegevens in o.a. duurzaamheidsverslagen. Gecombineerd met hun kennis van de kwaliteit van procedures en interne controles die aan deze dataverificatie is verbonden, is EY de juiste partner voor een kwalitatief MVO-advies.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Selecteer hieronder enkele trefwoorden...Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven