Openbare besturen (verwijderen) 1 - 10 van 452 resultaten

ISO 26000 Quick scan

Deze online quick scan heeft als doel om organisaties en particulieren een idee te geven van de inhoud van ISO 26000. Op basis van 14 vragen krijg je een score in welke mate uw organisatie al voldoet aan de norm en wordt ze vergeleken met andere organisaties die wat betreft aard en omvang hetzelfde zijn.

Meer informatie
"Inzet van jong en oud" - Tools voor leeftijdsbewust personeelsbeleid en & getuigenissen van gebruikers

De voorbije jaren steunde het ESF-Agentschap Vlaanderen een tiental projecten waarin heel concreet op werkvloeren en de arbeidsmarkt werk werd gemaakt van nieuwe tools en methodes om een personeelsbeleid zo te voeren dat jong en oud zich er goed en gemotiveerd bij voelen. De resultaten hiervan staan in een bijzonder praktisch ogende brochure.

Meer informatie
10 miljoen euro voor de ontwikkeling van milieu- en energietechnologie

Op initiatief van de minister voor Economie Patricia Ceysens en van minister voor Leefmilieu en Energie Hilde Crevits, is vandaag (11/06/2009) het Milieu- en energietechnologie Innovatie Platform 2 (MIP2) gelanceerd. Hiermee zullen bedrijven en onderzoeksinstellingen gestimuleerd worden om nieuwe, duurzame processen en materialen te ontwikkelen volgens de Cradle-to-Cradle filosofie. Daarnaast zal ingezet worden op duurzame energie en energie-efficiëntie. Voor deze tweede fase is 10 miljoen euro voor twee jaar voorzien.

Meer informatie
100% groene stroom voor de Vlaamse overheid

Vanaf 1 mei levert SPE-Luminus 100% groene energie aan de Vlaamse Overheid. De overeenkomst omvat de levering van 270.000 MWh aan energie en is goed voor 4.700 aansluitingspunten. Deze overeenkomst, met een initiële looptijd van 1 jaar, werd ondertekend op het kabinet van Vlaams minister voor Energie Hilde Crevits. Het elektriciteitscontract vangt aan op 1 mei 2009 en loopt maximaal tot eind 2011.

Meer informatie
3P+ Navigator : Leiderschapsinstrument voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

3P+ Navigator is een leiderschapsinstrument dat mensen, teams en organisaties inzicht geeft in hun rol en bijdrage tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het zet aan tot initiatieven die een duurzame invloed uitoefenen op markt, industrie en gemeenschap. Dankzij de  3P+ Navigator MVO toolkit kunnen teamleiders en hun mensen in anderhalf uur MVO-krachtlijnen en initiatieven bepalen voor hun project, team of organisatie

Meer informatie
A comparison of 4 international guidelines for CSR

The Danish Business Authority bundelde onlangs vier internationale MVO-richtlijnen in één boekje

De publicatie belicht op een korte en praktische manier de belangrijkste internationale MVO-richtlijnen, hun verbanden en hun verschillen. Volgens The Danish Business Authority was er een grote noodzaak aan meer duidelijkheid over de internationale richtlijnen, aangezien kleine en middelgrote ondernemingen steeds vaker beroep doen op buitenlandse leveranciers.

Meer informatie
ABVV-top schaart zich achter Cradle to Cradle

Cradle to Cradle krijgt steun vanuit de vakbondswereld. Caroline Copers, algemeen secretaris van het Vlaams ABVV, is overtuigd van de mogelijkheden van het Cradle to Cradle principe voor de toekomst van onze bedrijven, leefomgeving en werknemers.

Meer informatie
Achieving high performance. CSR at the heart of business

Studie waarin op basis van (een overzicht van) empirisch onderzoek wordt aangetoond dat maatschappelijk verantwoord ondernemen een positief effect heeft op de performantie van een bedrijf.

Meer informatie
Acties duurzaam aankopen door de Vlaamse Overheid

Op de website van het Vlaams departement Leefmilieu, Natuur en Energie worden een aantal acties opgesomd  die de Vlaamse overheid onderneemt om duurzaam aan te kopen.

Meer informatie
AE en McDonald's Belgium uitgeroepen tot 'Best Workplaces 2013'

Professionele ontwikkeling, coaching en appreciatie liggen aan de basis van de overwinning van AE en McDonald's Belgium. Naast de prijs voor Best Workplace, werden ook speciale onderscheidingen uitgereikt aan Mars Belgium (Award voor Inspiring Leadership), Carglass (Award voor Giving Back) en KBC Global Services (Award voor New World of Work)

Meer informatie


Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven