Land-, tuin en bosbouw, visserij (verwijderen) verfijnd met Veiligheid en gezondheid (verwijderen) 1 - 10 van 56 resultaten

Belgisch Kenniscentrum over het welzijn op het werk (BeSWIC) - Publicaties

Dit nationaal netwerk biedt informatie inzake preventie, bescherming en welzijn op het werk. Initiatiefnemer is het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk. Het Belgisch steunpunt (de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg) coördineert het netwerk en beheert de informatie.

Meer informatie
BeSaCC: Belgian Safety Criteria for Contractors

BeSaCC (Belgian Safety Criteria for Contractors) is een attesteringssysteem ontwikkeld door het VBO en een aantal bedrijfssectoren, voor de attestering van ondernemingen die voldoen aan de criteria voor veilige onderaanneming.

Meer informatie
Boomkwekerij De Nolf behaalt als eerste West-Vlaamse bedrijf het label MPS-GAP

Boomkwekerij De Nolf uit Waregem is een tuinbouwbedrijf, gespecialiseerd in de opkweek van sierheesters en bomen in pot. De zaakvoerders zijn zich al langer bewust van de impact die hun bedrijf heeft op het milieu. Daarom engageerden ze zich eerder al om samen te werken met het Vlaams Milieuplan Sierteelt (VMS) en zich hier te laten begeleiden.

Meer informatie
CCI.BE (Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België)

Voka (http://www.voka.be) is het Vlaams netwerk van ondernemingen, gevormd door Voka - Vlaams Economisch Verbond en Voka - Kamers van Koophandel. Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, vertegenwoordigt 18.000 ondernemingen en organisaties uit 24 sectoren. Het aanbod van Voka  is zeer divers en steeds gericht op het ondersteunen en begeleiden van organisaties en bedrijven in verandering en groei.

Voka - Vlaams Economisch Verbond staat voor standpuntbepaling en belangenbehartiging (lobbying bij politiek, overheid en overleg met sociale partners). Dit alles wordt ondersteund door een sterk kenniscentrum.
 
De acht Voka - Kamers van Koophandel staan voor netwerking en een sterke dienstverlening (ondernemingsloket, opleidingen, vorming, infosessies, werkgelegenheidsinitiatieven, informatie, ...)

De Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België is de overkoepelende organisatie voor de Kamers van Koophandel in België en voor de Belgische Kamers van Koophandel in het buitenland. Zij verdedigt de belangen van haar leden en vertegenwoordigt het kamernetwerk op nationaal, Europees en internationaal niveau. De Federatie plaatst duurzaamheid en MVO hoog op de agenda van de Kamers.

Meer informatie
Cevora vzw

Cevora vzw is het vormingscentrum van het Paritair Comité 218 (ANPCB) en biedt een brede waaier van opleidingen voor bediendenwerknemers én -werkzoekenden aan. De doelgroep zijn mensen uit verschillende sectoren zoals de bouw-, handel-, ICT- en grafische industrie. Cevora staat voor kwaliteitsvolle en kosteloze opleidingen.

Meer informatie
Company Health Check

De Company Health Check is een vragenlijst die peilt naar de gezondheidsbevordering in uw bedrijf. Hoe is een en ander georganiseerd, welke maatregelen heeft u reeds getroffen, wie is er betrokken, ... De checklist behandelt vier thema’s die met gezondheid te maken hebben: roken, actieve levensstijl, voeding en stress. Achteraf ontvangt u feedback via e-mail, met tips om verbeteringen aan te brengen.

Meer informatie
De Sustainability Challenge: daag jouw organisatie uit in MVO!

De Sustainability Challenge is een tool die werd ontwikkeld om jouw organisatie uit te dagen op het vlak van MVO. Aan de hand van een methodische aanpak leggen we de vinger op wat nu jouw belangrijkste MVO issues zijn. Het resultaat is een concrete en op maat gemaakte MVO-aanpak, gefocust op de kernissues voor jouw organisatie. Zo wordt MVO morgen al een reële meerwaarde. 

Meer informatie
Deloitte

Deloitte verleent diensten met een hoge toegevoegde waarde in de verschillende domeinen van het bedrijfsbeheer. Het Belgische bedrijf maakt deel uit van de internationale groep Deloitte Touche Tohmatsu, een van de grootste dienstverleners aan ondernemingen ter wereld, met meer dan 190.000 medewerkers in meer dan 150 landen. In België is Deloitte marktleider van audit – en adviesbureaus met meer dan 2500 medewerkers verdeeld over 10 klantenkantoren. We adviseren openbare instellingen en privébedrijven in de financiële, juridische en fiscale sfeer alsook op het gebied van management, informatica, duurzaamheid en nieuwe technologieën.

Meer informatie
Documentatie veiligheid en gezondheid

Op de website van Prevent, een multidisciplinair kennisinstituut gericht op welzijn op het werk, vindt u heel wat documentatie over veiligheid en gezondheid.

Meer informatie
Duurzaamheidsspellen: spelenderwijs omgaan met duurzaamheid

U kunt MVO op verschillende manieren omzetten naar praktijk. En die hoeven niet altijd even droog of theoretisch zijn. Wat dacht u van spellen die duurzaamheid promoten? Die kunnen namelijk zeer interessant zijn voor zowel bedrijfsleiders, werknemers als familie. Er bestaan in talrijke spellen in verschillende landen. We doen voor u een greep uit het ruime aanbod. We maken daarbij onderscheid tussen bordspellen en internetspellen.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Selecteer hieronder enkele trefwoorden...Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven