Land-, tuin en bosbouw, visserij (verwijderen) verfijnd met Energie (verwijderen) 1 - 10 van 59 resultaten

Bereken, verminder en compenseer uw CO2-uitstoot met het “CO2 Neutral" label
CO2 Neutral

Het CO2 Neutral label wordt aan bedrijven/verenigingen/instituties gegeven die hun CO2-uitstoot berekenen, verminderen en compenseren. De berekende ‘scope’ moet dan wel CO2 Neutraal zijn.

HEt label vormt een erkenning van een concrete MVO-politiek waarbij het berekenen, verminderen en compenseren van CO2-uitstoot tot een finaal doel leidt: CO2 Neutraliteit. Het is een geïntegreerde aanpak voor alle CO2 emissies van uw activiteiten (productie, kantoren, transport, wagenpark,…).

Meer informatie
Between-us

Between-us helpt sinds 1997 bedrijven, overheden en woningcorporaties in Nederland, België, Scandinavië en Zwitserland bij het creëren van stakeholder value. Onze innovatieve resultaat- en mensgerichte aanpak onderscheidt zich door de verbinding die Between-us maakt tussen zakelijkheid en creativiteit.

Meer informatie
Boomkwekerij De Nolf behaalt als eerste West-Vlaamse bedrijf het label MPS-GAP

Boomkwekerij De Nolf uit Waregem is een tuinbouwbedrijf, gespecialiseerd in de opkweek van sierheesters en bomen in pot. De zaakvoerders zijn zich al langer bewust van de impact die hun bedrijf heeft op het milieu. Daarom engageerden ze zich eerder al om samen te werken met het Vlaams Milieuplan Sierteelt (VMS) en zich hier te laten begeleiden.

Meer informatie
CCI.BE (Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België)

Voka (http://www.voka.be) is het Vlaams netwerk van ondernemingen, gevormd door Voka - Vlaams Economisch Verbond en Voka - Kamers van Koophandel. Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, vertegenwoordigt 18.000 ondernemingen en organisaties uit 24 sectoren. Het aanbod van Voka  is zeer divers en steeds gericht op het ondersteunen en begeleiden van organisaties en bedrijven in verandering en groei.

Voka - Vlaams Economisch Verbond staat voor standpuntbepaling en belangenbehartiging (lobbying bij politiek, overheid en overleg met sociale partners). Dit alles wordt ondersteund door een sterk kenniscentrum.
 
De acht Voka - Kamers van Koophandel staan voor netwerking en een sterke dienstverlening (ondernemingsloket, opleidingen, vorming, infosessies, werkgelegenheidsinitiatieven, informatie, ...)

De Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België is de overkoepelende organisatie voor de Kamers van Koophandel in België en voor de Belgische Kamers van Koophandel in het buitenland. Zij verdedigt de belangen van haar leden en vertegenwoordigt het kamernetwerk op nationaal, Europees en internationaal niveau. De Federatie plaatst duurzaamheid en MVO hoog op de agenda van de Kamers.

Meer informatie
CO2logic

CO2logic specialiseert zich in het berekenen, verminderen en compenseren van CO2-uitstoot. CO2logic is de Belgische pionier en leider in vrijwillige CO2-compensatie sinds eind 2006. CO2logic werd door het IEW/ULB bekroond als meest aangeraden Belgische CO2 compensatiebedrijf (en tweede op Europees vlak). Het bedrijf heeft een stevige reputatie en is als enige in België gecertifieerd door Forum Ethibel.

Meer informatie
Commissie van de Regulering van de Elektricteits en het Gas(CREG)

De CREG is raadgever van de overheid en toezichthouder op de gas- en elektriciteitsmarkt en hun liberalisering in België.

GA!

Meer informatie
De drievuldigheid van Fair Flowers Fair Plants en ID’Flor

ID’Flor uit Lochristi kent u misschien onrechtstreeks door de prachtige Azalea’s die u al eens bij Ikea zag of de oogstrelende orchideeën van kledingketen Marks & Spencer. ID’Flor levert zowel in binnen- als buitenland en is sinds 2010 samen met Fiko Plant het enige Belgische bedrijf met het Fair Flower Fair Plants (FFP)-label. “We zijn in totaal door drie labels gecertificeerd. De procedure heeft enkele jaren geduurd, maar het is de moeite waard”, meent Marketing & Salesmanager Alain De Cuyper van ID’Flor.

Meer informatie
De eco-efficiëntiescan van het Agentschap Ondernemen helpt u op weg!

U wenst uw milieu-impact te verlagen en tegelijk financieel voordeel te boeken ? De nieuwe eco-efficiëntiescan van het Agentschap Ondernemen helpt u op weg !

Meer informatie
De OVAM gaat online met de eco-efficiëntiescan

In 2006 lanceerde de OVAM een subsidieprogramma voor Vlaamse KMO’s: de eco-efficiëntiescan. 1.000 Vlaamse ondernemingen zijn inmiddels doorgelicht op het vlak van eco-efficiëntie. Het doel: ‘meer bedrijfsomzet met minder milieuimpact’. De eerste analyses wijzen op een succes: 92% van de deelnemende bedrijven ondernam ondertussen actie. Die inspanningen resulteerden in een gemiddelde energiedaling met 8% en een daling van het waterverbruik met 4%. De geproduceerde hoeveelheid afval bleef stabiel, ondanks een toenemende productie-omzet. Uiteindelijk bespaarde zowat elke deelnemende onderneming financiële kosten en vaart het milieu er ook goed bij. De OVAM is overtuigd van het nut van de eco-efficiëntiescan en plaatst deze online voor alle Vlaame KMO’s op http://www.ovam.be/eco-efficientiescan.

Meer info:

Bron: persbericht OVAM

Meer informatie
De Sustainability Challenge: daag jouw organisatie uit in MVO!

De Sustainability Challenge is een tool die werd ontwikkeld om jouw organisatie uit te dagen op het vlak van MVO. Aan de hand van een methodische aanpak leggen we de vinger op wat nu jouw belangrijkste MVO issues zijn. Het resultaat is een concrete en op maat gemaakte MVO-aanpak, gefocust op de kernissues voor jouw organisatie. Zo wordt MVO morgen al een reële meerwaarde. 

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Selecteer hieronder enkele trefwoorden...Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)3 877 16 04 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven