HR-bureaus (verwijderen) verfijnd met Eerlijke handel (verwijderen) 1 - 10 van 30 resultaten

Brochure "Is eerlijke handel een duurzame handel?"

Het Belgische Trade for Development Centre (vroeger het Fair Trade Center) publiceert de brochure ‘Is eerlijke handel een duurzame handel?’ die ingaat op de verhouding tussen eerlijke handel en het milieu.

Meer informatie
CCI.BE (Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België)

Voka (http://www.voka.be) is het Vlaams netwerk van ondernemingen, gevormd door Voka - Vlaams Economisch Verbond en Voka - Kamers van Koophandel. Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, vertegenwoordigt 18.000 ondernemingen en organisaties uit 24 sectoren. Het aanbod van Voka  is zeer divers en steeds gericht op het ondersteunen en begeleiden van organisaties en bedrijven in verandering en groei.

Voka - Vlaams Economisch Verbond staat voor standpuntbepaling en belangenbehartiging (lobbying bij politiek, overheid en overleg met sociale partners). Dit alles wordt ondersteund door een sterk kenniscentrum.
 
De acht Voka - Kamers van Koophandel staan voor netwerking en een sterke dienstverlening (ondernemingsloket, opleidingen, vorming, infosessies, werkgelegenheidsinitiatieven, informatie, ...)

De Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België is de overkoepelende organisatie voor de Kamers van Koophandel in België en voor de Belgische Kamers van Koophandel in het buitenland. Zij verdedigt de belangen van haar leden en vertegenwoordigt het kamernetwerk op nationaal, Europees en internationaal niveau. De Federatie plaatst duurzaamheid en MVO hoog op de agenda van de Kamers.

Meer informatie
Co-operatives and Fair-Trade

Het eerlijke handelscircuit is nog steeds een beperkt marktsegment, maar is wereldwijd aan het groeien. De totale omzet van de eerlijke handel wordt wereldwijd op 500 miljoen euro geschat. Koffie met een eerlijke handelslabel vertegenwoordigt ongeveer 2% van de wereldmarkt in koffie. De belangrijkste referentieorganisatie, de Fair Trade Labelling Organisations (FLO), heeft contracten met 400 producentenorganisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Vele van deze organisaties zijn coöperatieve ondernemingen. Ook bij de vermarkting en verkoop zijn veel coöperaties betrokken. In het Verenigd Koninkrijk en Italië, bijvoorbeeld, zijn de coöperaties de belangrijkste verkopers van eerlijke handelsproducten.

Meer informatie
Coopburo

Coopburo, de coöperatieve dienstverlener van Cera, informeert, inspireert en adviseert mensen, organisaties en beleid over coöperatief ondernemen. Coopburo begeleidt zowel nieuwe initiatieven als gevestigde coöperaties in diverse sectoren. Daarnaast biedt Coopburo een uitgebreid vormingsaanbod aan en verkent vanuit actuele maatschappelijke uitdagingen nieuwe toepassingsmogelijkheden voor coöperatief ondernemen.

Meer informatie
De Sustainability Challenge: daag jouw organisatie uit in MVO!

De Sustainability Challenge is een tool die werd ontwikkeld om jouw organisatie uit te dagen op het vlak van MVO. Aan de hand van een methodische aanpak leggen we de vinger op wat nu jouw belangrijkste MVO issues zijn. Het resultaat is een concrete en op maat gemaakte MVO-aanpak, gefocust op de kernissues voor jouw organisatie. Zo wordt MVO morgen al een reële meerwaarde. 

Meer informatie
Deloitte

Deloitte verleent diensten met een hoge toegevoegde waarde in de verschillende domeinen van het bedrijfsbeheer. Het Belgische bedrijf maakt deel uit van de internationale groep Deloitte Touche Tohmatsu, een van de grootste dienstverleners aan ondernemingen ter wereld, met meer dan 190.000 medewerkers in meer dan 150 landen. In België is Deloitte marktleider van audit – en adviesbureaus met meer dan 2500 medewerkers verdeeld over 10 klantenkantoren. We adviseren openbare instellingen en privébedrijven in de financiële, juridische en fiscale sfeer alsook op het gebied van management, informatica, duurzaamheid en nieuwe technologieën.

Meer informatie
Duurzaam ondernemen van Noord tot Zuid

Oxfam-in-België bestaat uit Oxfam-Solidariteit en de eerlijke handelsorganisaties Oxfam-Wereldwinkels en Oxfam-Magasins du monde (Fair Trade). De 15 leden van de confederatie Oxfam International zijn wereldwijd actief in 98 landen. Samen financieren ze duurzame ontwikkelings- en solidariteitsprojecten.

Meer informatie
Duurzaamheidsspellen: spelenderwijs omgaan met duurzaamheid

U kunt MVO op verschillende manieren omzetten naar praktijk. En die hoeven niet altijd even droog of theoretisch zijn. Wat dacht u van spellen die duurzaamheid promoten? Die kunnen namelijk zeer interessant zijn voor zowel bedrijfsleiders, werknemers als familie. Er bestaan in talrijke spellen in verschillende landen. We doen voor u een greep uit het ruime aanbod. We maken daarbij onderscheid tussen bordspellen en internetspellen.

Meer informatie
European SME's and social and environmental responsibility

In deze publicatie worden de resultaten weergegeven van een Europees onderzoek over KMO's en MVO.

Meer informatie
EY Cleantech and Sustainability services Belgium

EY (Ernst & Young) is overtuigd dat MVO in het ondernemerslandschap een onontbeerlijke succesfactor is. Uw maatschappelijk verantwoord ondernemerschap tot op het niveau van uw economisch ondernemerschap brengen is dan ook waar we voor staan. Daarom staan wij voor u klaar met een wereldwijd multidisciplinair team van meer dan 700 MVO-professionals: van ingenieurs, juristen en economisten tot specialisten in milieuwetenschappen, in corporate governance en in diverse MVO-disciplines.

Dankzij onze sectoreigen aanpak beschikken wij over een diepgaande expertise van zowel technische vraagstukken als de meest recente trends in een brede waaier aan sectoren. Zo spelen wij in op die duurzaamheidsvraagstukken die eigen zijn aan uw omgeving. Ernst & Young bouwde jarenlang een diepgaande expertise op in de controle van financiële en niet-financiële gegevens in o.a. duurzaamheidsverslagen. Gecombineerd met hun kennis van de kwaliteit van procedures en interne controles die aan deze dataverificatie is verbonden, is EY de juiste partner voor een kwalitatief MVO-advies.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Selecteer hieronder enkele trefwoorden...Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)2 774 60 35 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven