HR-bureaus (verwijderen) verfijnd met Duurzaam internationaal ondernemen (verwijderen) 1 - 10 van 37 resultaten

BECO Groep

Sinds eind 2012 maakt het adviesbureau voor winst in duurzaamheid BECO deel uit van het Cleantech and Sustainability team van EY (Ernst&Young). Met deze stap kunnen de adviseurs van BECO nog beter en sneller in te kunnen spelen op de uitdagingen die duurzaamheid biedt voor de klanten en de maatschappij.

Voor meer info over onze dienstverlening, zie onze website 

 

Meer informatie
CCI.BE (Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België)

Voka (http://www.voka.be) is het Vlaams netwerk van ondernemingen, gevormd door Voka - Vlaams Economisch Verbond en Voka - Kamers van Koophandel. Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, vertegenwoordigt 18.000 ondernemingen en organisaties uit 24 sectoren. Het aanbod van Voka  is zeer divers en steeds gericht op het ondersteunen en begeleiden van organisaties en bedrijven in verandering en groei.

Voka - Vlaams Economisch Verbond staat voor standpuntbepaling en belangenbehartiging (lobbying bij politiek, overheid en overleg met sociale partners). Dit alles wordt ondersteund door een sterk kenniscentrum.
 
De acht Voka - Kamers van Koophandel staan voor netwerking en een sterke dienstverlening (ondernemingsloket, opleidingen, vorming, infosessies, werkgelegenheidsinitiatieven, informatie, ...)

De Federatie van Kamers voor Handel en Nijverheid van België is de overkoepelende organisatie voor de Kamers van Koophandel in België en voor de Belgische Kamers van Koophandel in het buitenland. Zij verdedigt de belangen van haar leden en vertegenwoordigt het kamernetwerk op nationaal, Europees en internationaal niveau. De Federatie plaatst duurzaamheid en MVO hoog op de agenda van de Kamers.

Meer informatie
Coopburo

Coopburo, de coöperatieve dienstverlener van Cera, informeert, inspireert en adviseert mensen, organisaties en beleid over coöperatief ondernemen. Coopburo begeleidt zowel nieuwe initiatieven als gevestigde coöperaties in diverse sectoren. Daarnaast biedt Coopburo een uitgebreid vormingsaanbod aan en verkent vanuit actuele maatschappelijke uitdagingen nieuwe toepassingsmogelijkheden voor coöperatief ondernemen.

Meer informatie
De Sustainability Challenge: daag jouw organisatie uit in MVO!

De Sustainability Challenge is een tool die werd ontwikkeld om jouw organisatie uit te dagen op het vlak van MVO. Aan de hand van een methodische aanpak leggen we de vinger op wat nu jouw belangrijkste MVO issues zijn. Het resultaat is een concrete en op maat gemaakte MVO-aanpak, gefocust op de kernissues voor jouw organisatie. Zo wordt MVO morgen al een reële meerwaarde. 

Meer informatie
Deloitte

Deloitte verleent diensten met een hoge toegevoegde waarde in de verschillende domeinen van het bedrijfsbeheer. Het Belgische bedrijf maakt deel uit van de internationale groep Deloitte Touche Tohmatsu, een van de grootste dienstverleners aan ondernemingen ter wereld, met meer dan 190.000 medewerkers in meer dan 150 landen. In België is Deloitte marktleider van audit – en adviesbureaus met meer dan 2500 medewerkers verdeeld over 10 klantenkantoren. We adviseren openbare instellingen en privébedrijven in de financiële, juridische en fiscale sfeer alsook op het gebied van management, informatica, duurzaamheid en nieuwe technologieën.

Meer informatie
Duurzaam Internationaal Ondernemen – 50 landen wereldwijd in actie en in dialoog

Voor een onderneming die duurzaam wil opereren, kan de internationale arena een lastig terrein zijn. Flanders Investment and Trade (F.I.T.) biedt hulp met een boek dat MVO-informatie verstrekt over niet minder dan 50 landen.

Meer informatie
Duurzaam ketenbeheer in internationaal perspectief

Vigeo Rating is een Europese expert in het meten en evalueren van prestaties en risico's van bedrijven op het vlak van sociale verantwoordelijkheid op de volgende vlakken: milieu, mensenrechten, bedrijfsethiek, goed bestuur, sociaal beleid en impact op de lokale gemeenschap. Vigeo biedt een breed scala aan diensten voor beleggers en vermogensbeheerders die streven naar duurzame en maatschappelijk verantwoorde beleggingsprestaties. Jordi Lesaffer van Vigeo Belgium geeft meer toelichting bij het belang van duurzaam ketenbeheer.

Meer informatie
Duurzaam ondernemen van Noord tot Zuid

Oxfam-in-België bestaat uit Oxfam-Solidariteit en de eerlijke handelsorganisaties Oxfam-Wereldwinkels en Oxfam-Magasins du monde (Fair Trade). De 15 leden van de confederatie Oxfam International zijn wereldwijd actief in 98 landen. Samen financieren ze duurzame ontwikkelings- en solidariteitsprojecten.

Meer informatie
Duurzaam Ondernemen: Goede praktijken

Het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen is een hulpinstrument om het bedrijfsbeleid rond duurzaam ondernemen te structureren en te werken aan continue verbetering van de prestaties op milieu, sociaal en economisch vlak.  Een evenwichtig en performant bedrijf besteedt immers op een evenwichtige en geïntegreerde manier aandacht aan economische, milieu en sociale aspecten.

Via het ondertekenen van het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen engageren bedrijven zich om proactief te werken rond 10 thema’s, waaraan jaarlijks concrete acties gekoppeld worden.  Tijdens een jaarlijkse evaluatie beoordeelt een team van onafhankelijke deskundigen de  geleverde prestaties en denkt het evaluatieteam constructief mee over aandachtspunten en verbeteropties.  Bij een positieve evaluatie worden de bedrijven gehonoreerd voor hun prestaties op een feestelijke academische zitting en ontvangen ze het jaarcertificaat.  

Het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen is een initiatief van de POM West-Vlaanderen, VOKA KvK West-Vlaanderen en Bureau Veritas Certification.  Het wordt ondersteund door de Vlaamse overheid en de Provincie West-Vlaanderen.

Sinds de hervorming van de ecologiepremie, heeft een kmo recht op een subsidiebonus van 5% indien het beschikt over een geldig milieucharter. Milieucharters die momenteel in aanmerking komen voor een subsidiebonus zijn West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen, MVO/Milieucharter provincie Antwerpen, Milieucharter Oost-Vlaanderen en Charter milieu- en duurzaam ondernemen Limburg.

De POM West-Vlaanderen heeft op haar website een lijst met ‘Goede praktijken’ van deelnemende bedrijven ter beschikking gesteld.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Eefje Hernalsteen op het nummer 050 40 73 70 of via e-mail: eefje.hernalsteen@west-vlaanderen.be

Meer informatie
Duurzaamheidsspellen: spelenderwijs omgaan met duurzaamheid

U kunt MVO op verschillende manieren omzetten naar praktijk. En die hoeven niet altijd even droog of theoretisch zijn. Wat dacht u van spellen die duurzaamheid promoten? Die kunnen namelijk zeer interessant zijn voor zowel bedrijfsleiders, werknemers als familie. Er bestaan in talrijke spellen in verschillende landen. We doen voor u een greep uit het ruime aanbod. We maken daarbij onderscheid tussen bordspellen en internetspellen.

Meer informatie

Verfijn uw zoekactie

Selecteer hieronder enkele trefwoorden...Navigatie


Zoeken© MVO Vlaanderen Koning Albert-II laan 35 bus 20, 1030 Brussel info@mvovlaanderen.be tel. +32 (0)2 774 60 35 disclaimer
MVO Vlaanderen is een initiatief van Vlaamse overheid naar boven